Въпреки спада на борсите през последния месец, акциите на Netflix

...
Въпреки спада на борсите през последния месец, акциите на Netflix
Коментари Харесай

Защо въпреки ръста на регистрациите, Netflix е изправен пред сериозна заплаха?

Въпреки спада на тържищата през последния месец, акциите на Netflix се трансфораха в един от най-добре представящите се активи. Между 2 март и 16 април те нарастнаха с над 15%, до 439,17 $ за акция, преди леко да се намалят до 433,39 $ за акция през днешния ден. Този растеж е още по-впечатляващ сред 16 март и 16 април, когато акциите нарастват с 50%. Затова всички вложители чакаха данните за представянето на стрийминг платформата през първия месец на карантина в Съединени американски щати.

За първото тримесечие приходите на компанията нарастват повече от предстоящото, с 5,768 милиарда $, съобщи Zero Hedge. Съотношението приходи на акция обаче е под предстоящото и доближи 1,57 $ при прогноза от 1,64 $ на акция. Най-очакваното число обаче беше повишаването на броя на платените клиенти, което смаза прогнозата, покачвайки се с 15,7 млн. души по отношение на предстоящите съвсем 8,5 млн. и прогнозите на самата Netflix от 7 млн. нови клиенти.

Това е най-голямото повишаване на броя на платените клиенти в историята на платформата, като предстоящо, растежът се е случил след оповестяване на изключителното състояние в средата на месец март. Една от неприятните вести за компанията е, че този ритъм няма да се задържи през идващите две тримесечия. Нещо повече, личната ѝ прогноза е, че през тях ще бъдат привлечени по-малко платени клиенти, в сравнение с година по-рано.

" Сред аргументите за това е фактът, че няма да има нови сезони на Stranger Things и Money Heist ", показват от Zero Hedge. Същевременно от компанията си дават сметка, че броят на новите платени клиенти и времето, прекарано пред платформата, ще спаднат и поради повдигането на карантината, " което се надяваме да се случи скоро ", показват те.

Интересното обаче е, че макар повече от двукратно по-доброто показване през първото тримесечие, приходите въобще не дават отговор на този ритъм на напредък. От Netflix упрекват за това мощния $, който намалява действителните им приходи от чужбина, само че те имат и разноски за наличие на стойност 218 млн. $ поради спрените продукции и затрудненото финансиране на някои отговорности.

Освен това, компанията е изправена пред от ден на ден провокации от външната среда. Първо, съперниците ѝ също порастват като брой клиенти, а към тях през април се прибавиха два нови - Peacock и Quibi. HBO Max ще дебютира през идващия месец, а Disney+ мина границата от 50 млн. клиенти.

Спирането на филмовите компании също ще сътвори усложнения за Netflix. От една страна, то ще усъвършенства паричния поток, показват от Zero Hedge, защото явно платформата няма да има разноски за продукции. Но от друга, компанията ще би трябвало да обезпечи задоволително качествено наличие, с което да поддържа феновете на платформата си - " сложна задача, когато множеството студия в Холивуд са затворили ".

Все отново от компанията показват, че ще прибавят към портфолиото си комедията The Lovebirds през идващото тримесечие и Enola Holmes с Хелена Бонам Картър през третото тримесечие. " През второто тримесечие планираме да пуснем всички в началото шоу стратегии и филми ", твърдят от Netflix /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР