Въпреки сложността на ситуацията в района на Бахмут, Русия едва

...
Въпреки сложността на ситуацията в района на Бахмут, Русия едва
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия едва ли ще обкръжи Бахмут в скоро време

Въпреки сложността на обстановката в региона на Бахмут, Русия надали ще успее да обкръжи града в близко бъдеще. Такова мнение изрази в Туитър Министерството на защитата на Обединеното кралство, базирайки се на данни на разузнаването, предава Укринформ .

Както стана ясно, през последните четири дни съветските войски и силите на ЧВК " Вагнер " влязоха надълбоко в град Соледар в Донецка област и управляват по-голямата част от селището.

Соледар е на 10 километра северно от Бахмут, чието завладяване евентуално ще остане главната непосредствена оперативна цел на Русия, с цел да заобиколи Бахмут от север и да наруши украинските информационни линии, показва английското разузнаване.

Част от боевете бяха за входовете на 200-километровите тунели на изоставени солни мини, които минават под територията на района. И двете страни евентуално са загрижени за това, че употребявани тунели могат да бъдат употребявани за навлизане зад линиите.

" Въпреки възходящия напън върху Бахмут, Русия надали ще успее неотложно да обкръжи града в близко бъдеще, тъй като украинските войски поддържат дълбоки отбранителни линии и управляват маршрутите за доставки “, считат от английското разузнаване.

Британското разузнаване по-рано заяви, че Русия употребява най-новите си изтребители Су-57 против цели в Украйна, само че не рискува да прави това отвън границите си, с цел да предотврати загубата на бойни самолети.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР