Въпреки ситуацията в коронавируса в Смолян се готвят да празнуват

...
Въпреки ситуацията в коронавируса в Смолян се готвят да празнуват
Коментари Харесай

КАТ към студентите: Шофирайте само на трезво!

Въпреки обстановката в ковид в Смолян се готвят да честват идния Студентски празник 8 декември. А „ Пътна полиция “ разгласи рекомендации към студентите.

По традиция 8 декември е обвързван с пътувания и неколкодневни чествания в хижи, хотели и други подобаващи за това места.

Във връзка с обезпечаване на персоналната сигурност „ Пътна полиция “ предлага за отговорно държание на пътя - за предварителна информация за времето, за поправки по определения маршрут и за различни пътища, инспекция за положението на транспортното средство, с което ще се пътува, и наличността на задоволително течности за обособените му системи, зарядни устройства за батерии и мобилен телефон.

Да кара най-опитният от групата, с цел да реагира при попадане в аквапланинг при изобилен дъжд, снеговалеж, заледявания и други климатични клопки. Ако празникът е траял до късно и сте пили алкохол, лидерът да изчака до цялостното си възобновяване и тогава да потегля още веднъж на път.

Ако младежите попаднат в рискова обстановка, първо да алармират на телефон 112, а по-късно на околните и другари, поучават още от „ Пътната полиция “.

И още:

Шофирайте единствено на трезво! Не шофирайте пили или дрогирани!
За 5 години: 112 чужденци убити при произшествия у нас
Сто и дванадесет жители на други страни са починали, а 1403-ма са били ранени при 11 887 тежки автомобилни произшествия в България. Да...

Ако чувствате отмалялост или унесеност, не тръгвайте на път!

Ако по време на път се чувствате зле, отбийте и си починете!

Бъдете съсредоточени, не отклонявайте вниманието си при шофиране!

Не участвайте в нерегламентирани надпревари (гонки)!

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР