Въпреки силния дъжд и въпреки бурните емоции, които всяка година

...
Въпреки силния дъжд и въпреки бурните емоции, които всяка година
Коментари Харесай

Въпреки дъжда и бурните емоции: София Прайд събра хиляди в Княжеската градина

Въпреки мощния дъжд и макар бурните страсти, които всяка година се пораждат около провеждането на София Прайд, парадът мина и през вчерашния ден, като хиляди се събраха в Княжеската градина и както по традиция, беше маркиран с концерт. 

В 14.00 часа пред Паметника на руската войска в София стартира 16-ото издание на София Прайд - обичайното шествие в поддръжка на правата на ЛГБТИ-общността. То стартира с концерт пред паметника, след което участниците минаха по централните софийски улици.

 софия прайд

За 16-и път в столицата се организира София Прайд, като тази година проявата включва концерт и спокойно шествие. В пространството на Княжеската градина се събират участници, облечени с цветовете на дъгата - знак на прайда, с цел да чуят концерта, който стартира в 15.00 часа.

 Михаела Филева

 Мила Робърт

Макар и тази година да имаше бурни страсти и нападателни мнения в мрежата, събитието мина умерено. В 19 ч. стартира и мирното шествие, като маршрутът не беше публикуван авансово от съображения за сигурност.

 софия прайд

Тази година в концерта, който означи началото на София Прайд се включиха Дара, Михаела Филева, Есил Дюран, Прея, Мила Робърт и Рут Колева.

 



 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР