Въпреки сериозните различния е необходимо правителството да работи заедно с

...
Въпреки сериозните различния е необходимо правителството да работи заедно с
Коментари Харесай

Подадена ръка. Премиерът Денков ще работи с президента Радев въпреки различията

Въпреки сериозните другия е належащо държавното управление да работи дружно с президента Румен Радев за " общите ползи на български жители и стопанска система ". Това сподели министър председателят Николай Денков, който в четвъртък отговаряше онлайн във фейсбук на въпроси от жители.

Денков и Радев са в непрекъснат обществен конфликт, откакто " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) и ГЕРБ образуваха дружно държавно управление.

Радев упреква държавното управление в задкулисие и обслужване на ползи, които са разнообразни от тези на българските жители. Денков и министри от държавното управление пък настояват, че президентът пази проруски позиции и се пробва да упражнява власт отвън пълномощията си.

„ Няма подозрение, че имаме съществени разлики по някои въпроси с президента Румен Радев, само че те не би трябвало да ни разделят, когато би трябвало да работим за общите ползи на българските жители и стопанска система “. Това сподели министър председателят Николай Денков за връзките му с президента, Денков отговаряше на въпроси на жители във видео онлайн във фейсбук.

Само няколко дни по-рано, като сподели, че подобряването на връзките с държавното управление зависи от това дали министър председателят Николай Денков ще се еманципира от " своите ментори, които са в записите ". Денков отвърна, че няма такива.

Денков и Радев разговаряха лице в лице в сряда вечерта по време на проведен от някогашния национал Стилиян Петров .

„ Разговорът през вчерашния ден го приемете като подадена ръка, в това число и от моя страна, тъй като аз доста пъти съм казвал, че институциите би трябвало да работят дружно. Много се надявам от другата страна да са разбрали този жест и тези нападки, които са безусловно неточни към държавното управление, да престанат “, разяснява министър председателят по фейсбук.

В последните седмици напрежението сред кабинета и президента се изостри поради поисканата на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Радев отхвърли да подпише декрет за освобождението му, само че в последна сметка Тодоров самичък я подаде.

Преди седмица също, че страната не се ръководи от Денков, а подмолно и че " няма безусловно никакво значение какво приказва акад. Денков, а какво правят бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски ".

Той разяснява това, откакто водачът на ГЕРБ призна, че убитият към този момент предприемач Алексей Петров е имал отношение срещите за сформирането на кабинета. На идващия ден Борисов се поправи, че Петров за среща с " Продължаваме промяната ", само че не е взел участие персонално.

Ден по-късно министър председателят отхвърли изброените от президента да ръководят подмолно и назова думите му " празни приказки ".

Николай Денков беше на два пъти длъжностен министър на образованието в кабинетите на Стефан Янев, назначени от Румен Радев. По-късно той остана на поста и в постоянния кабинет с министър председател Кирил Петков и се причисли към " Продължаваме промяната ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР