Въпреки сериозните проблеми с доставките и дефицита на компоненти, един

...
Въпреки сериозните проблеми с доставките и дефицита на компоненти, един
Коментари Харесай

Най-купуваният смартфон от началото на годината

Въпреки сериозните проблеми с доставките и недостига на съставни елементи, един от най-скъпите смарт телефони на пазара излезе отпред на най-продаваните модели от началото на годината.

iPhone 13 на Apple е топ желание през първото тримесечие на 2022 година, осведоми анализаторът на IDC Франсиско Джеронимо.

От IDC не дават информация за общото количество продадени устройства, както и за каузи им на пазара.

Компанията припомня обаче, че iPhone 12 и iPhone 11 са били най-продаваните телефони през 2021 и 2020 година, заради това водачеството на iPhone 13 не е никаква изненада, осведоми ixbt.com.
View this post on Instagram
A post shared by Iphone 13 (@iphone13official)

Този модел на Apple се предлага в Съединени американски щати на цена 800 $ със SoC Apple A15 Bionic, двойна камера, 6.1-инчов екран и iOS 15.

6.7-инчовият iPhone 13 Pro Max на собствен ред заема почетното второ място през първото тримесечие на 2022 година
Това е удостоверение, че хората са подготвени да платят повече за огромен екран, по-добра камера и по-добра самостоятелна работа.

Същевременно 6.1-инчовият iPhone 13 Pro заема четвъртото място по известност, до момента в който iPhone 13 mini със своя 5.4-инчов екран не се е добрал до челната петорка.

Експертите изясняват това със слуховете, че компанията от Купертино има намерение да се откаже от iPhone mini.

От IDC прецизират, че всички представители от серията iPhone 13 носят 83% от общия доход от айфони за първите три месеца на 2022 година Останалите проценти се поделят сред iPhone SE (2022) и по-старите модели iPhone 12 и iPhone 11.

Големите очаквания за iPhone 14

Анализаторите означават, че по всичко проличава, че iPhone 14 ще бъде още по-успешен.

Те акцентират като значим обстоятелството, че 6.7-инчовият iPhone Pro се продава по-добре от 6.1-инчовия. Това навежда на мисълта, че 6.7-инчовият iPhone 14 Max може да стане извънредно рентабилен за Apple. Той ще предлага всичко, което потребителите обожават в нормалния бестселър на компанията, единствено че в по-голям формат.

Накрая би трябвало да отбележим, че в петорката участват и два смарт телефона на Samsung. Това са Galaxy A12 и Galaxy A32, надлежно на трето и пето място.

Предвид премиерата на флагманите на Samsung през февруари, чакаме да забележим тяхното показване на пазара в идващия отчет на IDC.
View this post on Instagram
A post shared by samsung s22 ultra (@samsung_s22ultra)
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР