Въпреки ръста на цената на дървата, отоплението с тях все

...
Въпреки ръста на цената на дървата, отоплението с тях все
Коментари Харесай

Експерт: Не се топлете с духалки или конвектори, сметката на месец ще е поне 500 лева

" Въпреки растежа на цената на дървата, отоплението с тях към момента е едно от първите три най-евтини. Разбира се, не включвам въглищата, които са свързани с доста тежки старания и не всички възрастни хора са в положение да го вършат.

Но един от най-ефективните видове отопление е с климатици, изключително най-новите, хиперинверторни модели, при които с един киловатчас вложена електрическа сила се получават сред три и четири киловатчаса ефикасна топлота. “

Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria енергийният специалист Иван Хиновски във връзка с другите типове отопление за идния зимен сезон.

" Другият тип отопление, който към момента е в групата на преференциалните, е топлофикацията. Колкото и да наподобява подложена на критика, тя към момента предлага една услуга на конкурентна цена и в удобни условия “, добави той.

" Най-скъпият тип отопление сега към момента излиза на природен газ, до момента в който цените не се възстановяват в границите на миналогодишните. Но най-скъпият е с електрическа сила с уреди, които са конвекторни. Тоест, не са с инверторен резултат като климатиците. Това са така наречен печки духалки или конвекторни електрически отоплителни уреди. Те са най-неизгодни. За един двустаен апартамент цената излиза 500-600 лв. на месец “, разясни Хиновски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР