Въпреки ръста на новозаразените с COVID-19 не предвиждаме цялостно затваряне

...
Въпреки ръста на новозаразените с COVID-19 не предвиждаме цялостно затваряне
Коментари Харесай

Училище в Търговище се е превърнало в клъстер на COVID-19

Въпреки растежа на новозаразените с COVID-19 не предвиждаме изцяло затваряне на учебните заведения. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев и посочи, че ще бъдат препоръчани местни ограничения за „ алените зони “.

„ Това значи затваряне на повече класове или цяло учебно заведение. Следим обстановката в цялата страна. Обезпокоително е ситуацията там, където има клъстери. В момента в СУ „ Св. Седмочисленици “ в Търговище наподобява най-тревожна обстановката “, сподели Вълчев.

По думите му във въпросното образователно заведение V и XII клас се образоват единствено в електронна среда. Той добави, че няколко области са на прага на алените стойности. Заразените учители от началото на образователната година са 289, а 286 са децата и учениците са с позитивни PCR проби.

„ Проблемите идват от това, че последните месеци ограниченията не се съблюдаваха. (…) Процентът при учителите е 10 пъти по-висок, в сравнение с при учениците. Това удостоверява информацията, че децата го карат по-леко или безсимптомно “, сподели още Вълчев.

Министърът на образованието посочи, че само в търговишкото учебно заведение, трансформирало се в клъстер, има преподаватели, които ги е боязън и отхвърлят да вървят на работа.

Той съобщи, че 8 на 1000 са карантинираните учители и възпитаници в системата, само че стойностите се усилват.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР