Въпреки прогнозите за дъжд, и днес се работи усилено за

...
Въпреки прогнозите за дъжд, и днес се работи усилено за
Коментари Харесай

Кърпят спешно най-пострадалите пътни участъци навсякъде в Бургас

Въпреки прогнозите за дъжд, и през днешния ден се работи интензивно за възобновяване и обезопасяване на пътната мрежа в Бургас, поради обособени нарушавания в целостта на покритието й, провокирани от ниските температури и снега, оповестиха от общината. Всички поддържащи компании са длъжни да изпълнят договорните си връзки с Общината и екипите им са на терен още от неделя.

Чрез общоприетата за този сезон процедура рязане – фрезоване – запълване със СТУДЕНА примес от битум и добавки – заравняване с вибро плоча, се работи на територията на всички жилищни региони, предпочитано върху най-пострадалите сектори. Почти без отмора работи и джет пачърът, който Община Бургас закупи предходната година тъкмо за такива случаи. Това е мобилна машина, употребяваща специфична технология – продухване на повредената повърхнина и впръскване под налягане на асфалтираща примес в подсушеното и почистено място. Този способ е много по-бърз от общоприетия и разрешава интервенцията да се прави без изцяло прекъсване на автомобилното придвижване. Вчера джет пачърът мина по ул. “Транспортна”. Днес работи на територията на “Зорница”. В идващите дни ще бъде изпратен на други незабавни местоположения из града, най-много булеварди и кръстовища с претрупан трафик.

Метеорологичната прогноза е за хубаво време от на следващия ден нататък, тъй че до края на седмицата на всички места в Бургас ще стартира работа с трайната ТОПЛА асфалтова примес.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР