Въпреки призивите да не пътуваме за майските празници заради епидемията

...
Въпреки призивите да не пътуваме за майските празници заради епидемията
Коментари Харесай

Въпреки призивите: Голямо пътуване за майските празници ще има, даже вече започна


Въпреки апелите да не пътуваме за майските празници поради епидемията от ковид у нас, както и макар растежа на инфектираните след Цветница и Великден, българите всеобщо още веднъж потеглят на път. Хората в София, евентуално обезпокоени от на следващия ден градът да не бъде още веднъж затворен, потеглят още през днешния ден следобяд. Според информация на БГНЕС километрична опашка от коли към този момент се образува на автомагистрала „ Тракия “ на изхода на София.

Служители на пътна полиция и доброволци оказват помощ, с цел да се облекчи трафика. Задръстването става в навечерието на идните майски празници, които стартират в петък.

Както всяка година при започване на май хиляди поданици на София употребяват празниците към Деня на труда и Гергьовден, с цел да отидат на отмора отвън столицата.

Особеното тази година е, че това става в изискванията на пандемия от ковид и строги ограничения за самоизолация. Поради тази причина Националният действен щаб и здравните управляващи приканват да не пътуваме и да съблюдаваме ограничаващите ограничения, с цел да сведем до най-малко новите случаи на разпространяване на смъртоносната болест.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР