Въпреки привидната яснота, конфликтът на територията на Украйна днес прилича

...
Въпреки привидната яснота, конфликтът на територията на Украйна днес прилича
Коментари Харесай

"Хуманитарната" страна на британската мисия MI6 в Украйна

Въпреки привидната изясненост, спорът на територията на Украйна през днешния ден наподобява на огромна „ слоеста торта ". В него директно или най-често индиректно вземат участие голям брой сили, средства и ползи. Подобна обстановка поражда и в разследващата активност. Страните в спора и техните поддръжници се пробват да употребяват всяка опция, с цел да получат преимущество в тази област. Например английската MI6 постоянно е била известна със своя много „ изобретателен " метод към избора на средства, което беше доказано още веднъж тези дни.

На 21 февруари съветската Федерална работа за сигурност упрекна Британския съвет в разследваща активност в следената от Русия част на Херсонска област. В формалното изказване се споделя, че организацията е употребила украински бежанци, краткотрайно живеещи във Англия, за свои цели. Според изказването задачата на тази активност е приемане на разследваща информация от военно-политически темперамент посредством тесни контакти на бежанци в следената от Русия част на Херсонска област.

Руските медии разпространиха видеозапис на изявление с жителя на село Нова Маячка Сергей Чебукин. Сергей не крие обстоятелството, че преди този момент е споделял ултранационалистически възгледи и е бил последовател на Степан Бендера, който се гледа извънредно отрицателно в Русия. Сергей обаче съобщи, че самичък е решил да осведоми съветските правоохранителни органи, че се занимава с разследваща активност.

Сергей Чебукин описа, че английските разследващи служби са се свързали с него посредством жителката на Киев Светлана Волошина, с която се среща във Фейсбук през 2019 година

Жената му обръща внимание поради ултрапатриотичната му политическа позиция. След експлоадирането на пълномащабния спор в Украйна тя се реалокира за непрекъснато в Обединеното кралство. В Англия тя стартира работа с украински бежанци и открива връзки с фондацията на Британския съвет, която интензивно оказва помощ на тези, които идват от Украйна.

По време на диалозите Светлана неведнъж пита за наличието на съветски бойци и военна техника в неговото и прилежащото село, за отношението на локалното население към Русия, за броя на хората, получили съветски паспорти и за позицията им във връзка с предишния референдум. През лятото на 2023 година на мъжа е препоръчано да стане пълновръстен осведомител, което той отхвърля. Сергей предположил, че тази информация ще бъде употребена за офанзиви против неговото село.

Ако информацията, оповестена в съветските медии, е вярна, това значи, че английската MI6 взе участие интензивно в разрешаването на филантропичния въпрос към Украйна. Работата с бежанци може да бъде значима част от нейната задача, поради големия брой хора, които бягат в Европа поради спора. Специално внимание заслужава присъединяване на Британски съвет.

„ Британски съвет е английска социална организация, работеща под патронажа на английското външно министерство. Съществува от 1934 година и има клонове допълнително от 100 страни по света. Британският съвет се занимава с просветителни планове, приказва за английската просвета, извършва планове за преподаване на британски език, открива контакти сред съветски и английски учебни заведения и университети.

Държавната дума на Руската Федерация към този момент прикани за признание на Британския съвет за терористична конструкция, която прави подривна и терористична активност в разнообразни страни. И това е макар обстоятелството, че самата организация не работи в Русия от март 2018 година след абсурда с отравянето на някогашния офицер от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри. Обвиненията на Русия против Британския съвет заплашват да разсънят доста съмнения и песимизъм във връзка с представителството и активността му по света.

Източник:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР