Въпреки предупреждението на ГЕРБ, че ако от ПП-ДБ не дадат

...
Въпреки предупреждението на ГЕРБ, че ако от ПП-ДБ не дадат
Коментари Харесай

ГЕРБ: Нежеланието на ПП-ДБ да подкрепи първия мандат е „детски инат“

Въпреки предизвестието на ГЕРБ, че в случай че от ПП-ДБ не дадат поддръжка за първия мандат, то няма да намерят поддръжка за втория, по никакъв метод не повлиява на решението на ПП-ДБ да не поддържат кабинет на Мария Габриел.

Те остават непреклонни и за това, че ще потърсят опция да осъществят втория мандат, в случай че се стигне до такава степен. Формулата ще бъде по-скоро държавно управление на малцинството.

Искането на имунитета на Бойко Борисов би било „ тъжно и контрапродуктивно “, счита той

ГЕРБ няма надзор върху копчето „ Еnter “ на Гешев, а в случай че основният прокурор изиска да смъкна имунитета на Бойко Борисов, това ще е сигнал за " принуда ", изясни Томислав Дончев в ефира на bTV.

„ Обезпокоително е, в случай че процесите в правосъдната система имат толкоз директно отражение върху всичко, което става в политическата система “, съобщи той.

Имената на министрите ще бъдат оповестени в понеделник

На въпрос може ли основният прокурор да открие скелети в дрешника на ГЕРБ, които да извади, Дончев съобщи, че нямат дрешник, нито пък скелети.

Той дефинира нежеланието на ПП-ДБ да поддържа първия мандат като „ детски дебелоглав “.

„ Това е детски дебелоглав. Това, което може да стане с първия мандат, в случай че има болшинство, ще стане. Ако не стане това, няма да стане нищо друго. Каква логичност другояче има вторият да желае поддръжката на първия, като му отхвърля на него поддръжка. В политиката има някаква логичност “, сподели още Томислав Дончев.

Те ще разчитат и на обособени депутати от други партии

На тези думи съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов отговори: „ Хайде да не си приказваме за детски дебелоглав, тъй като детски дебелоглав толкоз години да защитаваш статуквото и чак като се обърна против теб да откриеш, че то е проблем, меко казано може да бъде наречено детски дебелоглав. “

Христо Иванов уточни, че след вчерашната среща с управлението на ГЕРБ единствено са препотвърдили решението си - няма да дадат поддръжка на кабинета „ Габриел “.

„ ГЕРБ най-сетне прозря потребността от конституционна промяна, откакто Гешев ги нападна. Това не е въпрос на жест към нас, а разчитане на действителност “, съобщи още Иванов.

Той даде гаранция, че всички депутати на ПП-ДБ ще са в залата при гласуването на мандата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР