Въпреки предпазните мерки, които предприемаме ежедневно, за да избегнем заразяване

...
Въпреки предпазните мерки, които предприемаме ежедневно, за да избегнем заразяване
Коментари Харесай

Най-опасните места от заразяване с коронавирус

Въпреки защитните ограничения, които подхващаме всекидневно, с цел да избегнем заразяване с COVID-19, има редица места, които евентуално посещаваме всеки ден и които към момента съставляват огромна заплаха, без да си даваме сметка.
 Коронавирусът, Естония, Латвия, Литва и решението, което взеха трите страни
" Желязната завеса " на Литва, Латвия и Естония

Решението, което взеха трите страни

Уебсайтът MSN прави селекция на няколко такива места, където би трябвало да бъдем изключително деликатни и които се предлага да заобикаляме, в случай че имаме такава опция.

Асансьори

Според проучвания, извършени от Канадския народен институт по опазване на здравето, вирусът може да живее във въздуха до три часа, тъй че тесните, препълнени и неприятно проветриви пространства са идеална среда за предаване на вируса.
 Снимка 374165

А асансьорите да вземем за пример са тъкмо такова място. Ако в асансьора към този момент се е возил болен от COVID-19 човек, то болестта остава във въздуха поради затвореното пространство няколко часа и е доста евентуално да бъде предадена и на нас, когато го употребяваме директно по-късно.

Градски превоз
 Снимка 473177

Градският превоз също е идеална среда за разпространяване на микроби и вируси. Изследване от 2011 година, оповестено в Journal of Infective Diseases, сподели, че хората, които употребяват претрупан градски превоз, са шест пъти по-склонни да развият респираторни болести, в сравнение с хората, които не го употребяват.

Освен това, сходно на асансьорите, в публичния превоз въздухът също е малко и по тази причина рискът от заразяване е по-голям.

Обществени тоалетни
 Снимка 475060

Обществените тоалетни са рисково място, където микробите и вирусите се популяризират елементарно. Затова в случай че се постанова да излизаме, хубаво е да си свършим всички потребности у дома, с цел да сме сигурни, няма да употребяваме тоалетна някъде на открито.

Болници
 Снимка 478283

Според последните изследвания, оповестени в Annals of Internal Medicine, колкото по-голяма е концентрацията на заболели от ковид на едно място, толкоз по-заразен е той. Затова и лечебните заведения са едно от най-вероятните места, където да се заразим. Именно по тази причина учените поучават да заобикаляме визитата им, в случай че в действителност не е извънредно неотложно.
 Коронавирусът, пътуването със аероплан и какви промени ще настъпят поради COVID-19
Как коронавирусът ще промени пътуването със аероплан

Нищо няма да е както преди
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР