Въпреки получените 25 сигнала за неправомерна агитация в деня на

...
Въпреки получените 25 сигнала за неправомерна агитация в деня на
Коментари Харесай

ЦИК така и не глоби Борисов

Въпреки получените 25 сигнала за непозволена пропаганда в деня на вота, Бойко Борисов отново се размина с санкцията. ЦИК по този начин и не събра нужното болшинство от 2/3, с цел да му наложи глоба - единствено 9 членове бяха " за ", а петима го опазиха.

Един от сигналите беше на юрист Емилия Недева поради 6-минутно изявление на някогашния министър председател, излъчено по няколко малките екрани, в което той пропагандира в интерес на Анастас Герджиков. Юристката бе безапелационна, че изявата му е изрично нарушаване на Изборния кодекс. Лидерът на ГЕРБ съобщи: " Искрено се надявам българите да проявят разсъдък и да изберат ректор на ректорите пред един, който ни вкара в интернационален скандал ". Той не пропусна да включи и извънредно остри думи против Румен Радев.

" Към 18 ч. в изборния ден в ЦИК са постъпили пет тъжби и 77 сигнала за нарушавания в изборния ден. Доста от тях - над 25 сигнала - са за изказвания за пропаганда от Бойко Борисов, излъчени по множеството от малките екрани. В Централната изборна комисия беше импортиран план за решение за определяне на нарушаване, само че не реализира нужното болшинство - т.е. взе се решение в хипотезата за отменяне ", сбита бе говорителката на комисията Росица Матева. От уеб страницата на ЦИК излиза наяве, че комисията е открила нарушаване на Изборния кодекс, все пак санкция за него няма да има.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР