Въпреки показните акции, свързани с отпадъци, прокуратура и държава се

...
Въпреки показните акции, свързани с отпадъци, прокуратура и държава се
Коментари Харесай

Година по-късно: Тонове тонер касети продължават да се складират във Враца

Въпреки показните акции, свързани с боклуци, прокуратура и страна се оказаха изцяло безсилни да се оправят с компанията, която от една година складира във Враца тонове бракувани тонер касети. Това оповестява локалната медиа, която през 2015 година беше глобена със 100 хиляди лева от Комисията за финансов контрол. По-късно в съда.
На пети януари 2020 година от медиите във Враца беше разкрита противозаконна площадка, на която са складирани тонове бракувани тонер касети – импорт от Италия, както и дребна машина за накъсване. Оказа се, че теренът на площадката е предан чартърен на сдружението „ Рецикла “ ЕООД – София . По данни на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца сдружението няма публикуван регистрационен документ по член 35 от Закона за ръководство на боклуци за осъществяване на действия по краткотрайно предпазване от страна на Регионалната ревизия.
 Въпрос за отпадъците: Как се борим със замърсяването без цели и съответни стъпки? Въпрос за отпадъците: Как се борим със замърсяването без цели и съответни стъпки?
" Проблемите, свързани с ръководството на отпадъците, порастват с увеличение на потреблението и индустриализацията. Също по този начин, пред Българи...
Въпреки нарушаванията и наложените наказания на " Рецикла ", отпадъците не престават да се складират на мястото . Екоинспекцията в града към момента търси кой да ги извози, само че изпратените запитвания към лицензирани компании остават без отговор.
Още през февруари предходната година от компанията са внесли искане в Регионална инспекция за опазване на околната среда - София да открият площадка, на която да бъдат преместени 50-те тона тонер касети. Преместването им на лицензирана площадка, която дава отговор на условията, трябваше да се управлява от РИОСВ-Враца и прокуратурата, която води следствието. Това обаче към момента не се е случило.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР