Въпреки плавния спад на цените на горивата в света и

...
Въпреки плавния спад на цените на горивата в света и
Коментари Харесай

Въпреки плавния спад на цените на горивата, не навсякъде е така

Въпреки плавния спад на цените на горивата в света и у нас в последните месеци, то в дребните селища на област Монтана този спад или не се отразява, или се отразява много по-слабо, откри репортерско изследване на Българска телеграфна агенция.

Цените по бензиностанциите в селата и някои от средноголемите общини остават високи, макар спада в огромните общини Монтана и Лом.

Докато в Монтана и Лом литър дизел коства 2,89 лв., бензин – 2,54 лв. и автогаз -1,15 лв., то във Вършец цените са 2,99 лв. за дизел, 2,67 лв. за бензин и 1,29 лв. за автогаз. В курортния град, който е на 30 километра от регионалния център Монтана, има три бензиностанции, като и трите работят на едни и същи цени на трите горива и няма даже и стотинка разлика на литър. Някои от бензиностанциите са част от огромни вериги и продават доста по-скъпо в своите обекти в дребните селища, в сравнение с в огромните градове. В Берковица, който е на 25 километра от Монтана, цените са по средата на тези в Монтана и Вършец. В по-малките бензиностанции в селата и дребните общини на района разликата става още по-голяма – до 20 стотинки на литър дизел и бензин и до 25 стотинки на литър автогаз.

Ако водачът зареди в Монтана, то пътуването от Монтана до София през Петрохан (около 100 километра) с автомобил със междинна мощ излиза към 15-20 лв. на дизелово гориво, 20-25 лв. на бензин и 10-13 лв. на автогаз. Ако обаче водачът зареди във Вършец и тръгне за София, където маршрутът е 85 километра, то той ще даде отново толкоз, а дори и повече пари, в сравнение с, в случай че тръгне от Монтана, където километрите са повече. Заради този абсурд доста от притежателите на коли в дребните селища пътуват до Монтана и Лом, и зареждат там резервоари и бутилки с автогаз до горе и когато горивото се изчерпи, отново идват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР