Въпреки пандемията от коронавируса, повече хора са били разселени по

...
Въпреки пандемията от коронавируса, повече хора са били разселени по
Коментари Харесай

Рекорден брой разселени хора през 2020 г. въпреки пандемията

Въпреки пандемията от ковид, повече хора са били разселени по света през предходната година след като и да било преди , осведоми ДПА.

Общо 82,4 млн. души са прогонени от домовете си от спорове, гонене и принуждение през 2020 година, посочи Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН). Това е два пъти повече отпреди 10 години и растеж от 4% спрямо 2019 година
 Правозащитници гълчат Гърция, че дефинира Турция за безвредна за бежанците
Правозащитници гълчат Гърция, че дефинира Турция за безвредна за бежанците

В Турция бежанците не получавали интернационална протекция според Конвенцията за бежанците

Климатичните промени също карат от ден на ден хора да бягат , тъй като към този момент не могат да оцелеят в родните си страни.

" Зад всеки номер се крие човек, пропъден от вкъщи си, и история за разселване, отнемане от благосъстоятелност и премеждия. Те заслужават нашето внимание и поддръжка освен с филантропична помощ, само че и в намирането на решения за тяхното тежко състояние ", посочи висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди.

Тъй като доста страни затвориха границите си по време на пандемията, по-малко бежанци са намерили нов дом , в сравнение с когато и да е от съвсем две десетилетия.
 Байдън усилва приема на бежанци в Съединени американски щати
Байдън усилва приема на бежанци в Съединени американски щати

След като президентската администрация бе подложена на рецензии

" Презаселването на бежанци записва фрапантен спад - единствено 34 400 бежанци бяха презаселени предходната година, най-ниското равнище от 20 години - вследствие от понижения брой места за презаселване и COVID-19 ", акцентираха от ВКБООН.

Всъщност 1,4 млн. души сега се нуждаят от такива места съгласно ВКБООН.

Значително повече от половината от хората са разселени в личната си страна . От тези, които са избягали в чужбина, 86% са били признати от разрастващи се страни.

Само пет страни дават отговор за повече от две трети от избягалите в чужбина : Сирия обезпечи 6,7 млн. бежанци, Венецуела 4 млн. души, Афганистан 2,6 млн. души, Южен Судан 2,2 млн. души и Мианмар 1,1 млн. души.

Турция оглавява класацията в света по брой признати хора, следвана от Колумбия, Пакистан, Уганда и Германия.
 Европейски Съюз налива милиони за бежанците в Турция
ЕС налива милиони за бежанците в Турция

Едната стратегия е за образованието на децата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР