Въпреки пандемията хиляди жители на Ловеч и патриоти от зялата

...
Въпреки пандемията хиляди жители на Ловеч и патриоти от зялата
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на факелно шествие в памет на Левски в Ловеч

Въпреки пандемията хиляди поданици на Ловеч и патриоти от зялата страна се включиха нощес в Националното възпоменателно факелно шествие в памет на подвига и делото на Апостола на свободата под наслов " 148 години величие ", съобщи БНР.

Шествието потегли от катедралния храм в центъра на Ловеч, мина по централния бул. " България " и улиците на остарелия квартал Вароша, предвождано от човек с барабан. От мястото на паметника на Левски, където завърши шествието, се чуваха звуците на гайда.

Хора, които пристигнаха и тази година, съблюдаваха строго противоепидемичните ограничения, като шествието се движеше в колона по двама със стотици запалени факли и при строго полицейско наличие.

" За нас Левски е завет, кумир, път по който да вървим. Тръгването по неговия път е чест, голямо почитание горделивост ".

" Отдаваме респект и нашата благодарност към Апостола ".

" Всяка година се включвам във факелното шествие. Горд съм с това, което е направил Апостола. Левски е всичко. Левски е свободата ".

" Левски е доста огромен част от историята на Ловеч. Ние го обичаме и ценим паметта му ".

Това обявиха участници в Националното възпоменателно факелно шествие в памет на подвига и делото на Апостола на свободата.

" Ако и него изостави, какво се случва нас ", сподели различен участник във факелното шествие.

" Аз го обичам и той е всичко за мен. Аз обичам България. Васил Левски се е бил за свободата ", обявиха дребни участници в шествието в памет на Апостола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР