Въпреки падането на ДДС за хляба, това няма да намали

...
Въпреки падането на ДДС за хляба, това няма да намали
Коментари Харесай

Хампарцумян: Падането на ДДС за хляба няма да намали цената му

Въпреки рухването на Данък добавена стойност за хляба, това няма да понижи цената му, съобщи пред Нова тв банкерът Левон Хампарцумян. Според него мярката ще даде опция на бизнеса да завоюва малко повече или да покрие някои разноски.

„ Производството и търговията с самун в доста огромна степен е в сивата зона и страната доста мъчно съумява да се пребори. Мярката има смисъл от позиция на изсветляване ”, съобщи банкерът. Според него обаче сходна мярка не може да остане прекомерно дълго.

„ В момента ние не сме в рецесия. Българската стопанска система пораства, експортът пораства, безработицата е ниска. Заплатите догонват икономическия триумф, не противоположното ”, Хампарцумян.

Банкерът разяснява още, че сега не става въпрос единствено за рецесия след Коронавирус и войната. „ Дошло беше време веригите за доставка да се съкратяват, да се създадат по-устойчиви ”, счита той.

„ Утре ще се взимат стратегически решения – къде ще бъдат ситуирани индустриални мощности, значима инфраструктура. Ако нашата позиция е неустойчива, това значи, че други, които наподобяват по-устойчиви и стимулирани, да получат повече, в сравнение с ние ”, съобщи Левон Хампарцумян.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР