Въпреки оттеглянето на Руската федерация от „зърненото споразумение“ и заплахата

...
Въпреки оттеглянето на Руската федерация от „зърненото споразумение“ и заплахата
Коментари Харесай

Кулеба: Русия не ни трябва. Украйна е готова да поеме рискове и да възобнови износа на зърно


Въпреки отдръпването на Руската федерация от „ зърненото съглашение “ и опасността й да нападна цивилни кораби, Украйна е подготвена да поеме опасности и да възобнови износа на зърно.

Това сподели министърът на външните работи Дмитро Кулеба, оповестява РБК-Украйна, базирайки се на негов коментар за Time.

„ Готови сме да поемем всевъзможни опасности. Мисля, че нашето обръщение към света е доста просто: ние не се нуждаем от Русия “, сподели Кулеба, отбелязвайки, че рисковете за цивилните кораби би трябвало да бъдат взети под внимание при положение на обновяване на доставките, защото търговски транспортен съд може да бъде потънал от съветска ракета или мина.

Според министъра Анкара и централата на Организация на обединените нации би трябвало да отговорят и на въпроса дали са подготвени да поемат този риск на плещите си. Украйна от своя страна не желае да заплашва нечий живот по свое убеждение, само че е подготвена да рискува с обновяване на доставките.

" Ако ни попитате, подготвени ли сте да го ревизирате? Готови сме. Но би трябвало да взаимодействаме с другите, с цел да минимизираме рисковете ", добави Кулеба.

Според изданието последния път, когато Русия се е отдръпнала от „ зърненото съглашение “, Украйна е оповестила продължение на доставките с поддръжката на Турция и Организация на обединените нации. Няколко дни по-късно Русия отстъпи и се причисли към съглашението, което разреши обновяване на износа. Този път, както означи министърът на външните работи на Украйна, позицията на врага може да не се промени толкоз елементарно.

За Русия, както изясни Кулеба, връщането към съглашението евентуално няма преимущества. Междувременно международните цени на пшеницата се повишиха с 9% след съветски закани и отдръпване от съглашението.

„ Като прекратят съглашението за зърно, те ще убият два заека с един камък. Зад цялата тази дипломатическа димна завеса руснаците просто се пробват да създадат повече пари “, сподели Кулеба, добавяйки, че този ход заплашва източник на приходи за Украйна и отваря опция за Русия да продава личното си зърно на по-високи цени.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР