Въпреки огромното медийно внимание към коронацията на крал Чарлз III

...
Въпреки огромното медийно внимание към коронацията на крал Чарлз III
Коментари Харесай

Скритите моменти на коронацията

Въпреки голямото медийно внимание към коронацията на крал Чарлз III имаше и някои скрити моменти за публиката. Ето някои от тях.

Паж с майка-филмова звезда

Един от пажовете на Чарлз бе 12-годиният Ралф Толемахе. Майка му Софи игра във кино лентата на Джон Клийз " Риба наречена Уанда ", когато бе единствено на 6 години.

Наклоненият кръст

Кръстът върху сферата, която държи краля е леко отвън центровка, тъй като е изтърван от апаш през 1671 година

По време на Британската революция ирландецът Томас Блъд, полковник от армията, предава краля и отива да се бие за Оливър Кромуел.

Но когато Чарлз II се връща на трона, Блъд става един от най-търсените мъже в Англия и се пробва да открадне кралските регалии от Лондонската кула.

Тогава той изпуска сферата с кръста и от този миг той е леко накривен.

Дърво от кралската яхта

Каляската за Диамантения празник бе издигната единствено преди 13 години, като в нея са вложени над 100 исторически артефакта, в това число бук от кораба на Хенри VIII " Мери Роуз ". Дръжките пък са от кралската яхта " Британия ".

Торба с монети от 50 пени

Лорд-президентът на частния съвет Пени Мордаунт, народен представител от консервативната партия, замени торбата по силата на античния бит на Диамантения меч на предлагането.

В нея имаше 100 чисто нови монети от 50 пени с лика на новия крал. Преди 1971 година се предлагаха 100 сребърни шилинга.

Хорът

За първи път в историята имаше хор. Повечето от артистите бяха на сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл.

Син килим

Чисто нов наследник килим бе подложен в Уестминстърското абатство. Той е от специфична материя, която да основава по-малко статично електричество, с цел да няма проблеми с шлейфовете на краля и кралицата.

Ударът по Лиз Тръс

Водещият на Би Би Си Хю Едуардс бе упрекнат, че се е държал неуважително към някогашния народен представител на консерваторите Лиз Тръс.

Тя се появи в абастското след Борис Джондън и думите на водещия бяха " министър председател за малко време ". Тя бе единствено 44 дни на поста, антирекорд в историята на Англия.

Красавецът

Дамската половина на света се прехласна в обществените мрежи по помощника на краля майор Джонатън Томпсън. Той бе разказан като " красавец ", " извънреден " и всички вероятни прилагателни.

Фенките на майор Топмсън би трябвало да знаят, че офицерът с полата от 5-и батальон на кралската армия в Шотландия, е женен от 13 години за маркетинговия познавач Каролайн и двамата имат две деца.

Дърветата отиват в Сандригъм

Двете прелестни дървета, които бяха край Голямата западна врата на абаството се местят в новата градина на двореца в Сандригъм.

Видението на Смъртта

Социалните мрежи полудяха, откакто в един миг в абатството се появи привидение на Смъртта - сенчеста фигура с нещо като коса в ръката. Според всички обаче това е било игра на светлината.

Пантофите на краля

Пантофите на краля са ръчно направени от Gaziano & Girling в Нортхемтън и е употребена кожа от швейцарски телета.

Подметките са от Девън, като са употребявани антични способи за направата им. Сребърните катарами са от Goldsmiths` Company и са копие на тези, употребявани от дядо му Джордж VI.

Сините пискюли

Пискюлите върху главите на конете са от рециклирани пластмасови бутилки. Те са част от традицията стартирана по време на коронацията на кралица Виктория. Чарлз употребява кралско синьо като цвят - обичания на майка му Елизабет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР