Въпреки огромната роля, която играе в нашето ежедневие, интуицията и

...
Въпреки огромната роля, която играе в нашето ежедневие, интуицията и
Коментари Харесай

ТЕСТ: Колко добре е развита вашата интуиция?

Въпреки голямата роля, която играе в нашето всекидневие, интуицията и до през днешния ден остава нещо извънредно мъчно за разказване и пояснение. Интуицията може и да " работи " на ирационално равнище, само че това не я прави по-малко значима от съзнателните процеси в нас, а съгласно мнозина тя даже е " по-силна от интелекта "! 

Интуицията е доста близка до креативната сила, която всеки от нас носи, и с помощта на която сме способни да създадем нови и несъществуващи досега творби или изобретения. 

Това е единствено една от причините тя да е обект на редица проучвания в логиката на психиката, както и тематика на интерес към всеки, който се вълнува от невидимия свят на свръхестественото.

A по мнението на създателят на аналитичната психология Карл Густав Юнг - интуицията е една от четирите съществени функционалности на нашата душeвност – останалите са мислене, чувстване и чувство. Като в неговия модел за личността, интуицията е опълчена на чувствата, както възприятията са опълчени на мислите.

Юнг твърди, че във всеки един човек една от тези четири функционалности е първична и като такава - тя е най-изявена и развита в съзнанието, като в това време противоположната ѝ функционалност остава едва развита. Характерно за интуицията е, че тя предава информацията несъзнавано. Тоест, тя съставлява инстинктивно схващане на нещата, което е без значение от естеството на тяхното наличие.

Интуицията е дарба да се получават знания без нуждата от размишление и доказване, без схващане по какъв начин са добити тези познания. Тя ни дава подготвени познания или убеждения и вярвания, които ние не всеки път можем да разбираем логичен. 

А вие умеете ли да се вслушвате във вашия интуиция и да чувате шепота му?! 

Днес ще ви помогнем да разберете тъкмо това! Защото единствено хората със мощно развита интуиция могат да видят какво е прикрито на фотографията без в никакъв случай преди да са виждали тази картина!

Проверете дали сте измежду тях!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР