Въпреки ограничените инструменти на служебното правителство, вие не само се

...
Въпреки ограничените инструменти на служебното правителство, вие не само се
Коментари Харесай

Радев изпрати със суперлативи министрите от служебния кабинет

" Въпреки лимитираните принадлежности на служебното държавно управление, вие освен се справихте с преодоляването на тежките рецесии, само че и решихте стратегически за България въпроси, отворихте нови благоприятни условия за възходящо развиване на страната. Това сподели президентът Румен Радев на министрите от служебния кабинет при срещата им на " Дондуков " 2.

Той даде образец с енергетиката, където по думите му е имало потребност от сериозно неотложни дейности.

Президентът отбеляза акцентира триумфите на досегашния кабинет. 

Снимка: БТА

" Само преди 10 месеца вие поехте отговорност за ръководството на страната във вихъра на един коктейл от рецесии. Рекордни цени на горивата, галопираща инфлация, липса на контракти, търгове, слотове, интерконектор, замразени инфраструктурни планове, липса на закони, създадени по проекта за възобновяване и резистентност. Застой в модернизацията на армията, рекорден мигрантски натикат, война покрай нашата територия. Затова при вашето стъпване в служба отбелязахме редица цели - отстояване на българския интерес, подсилване на сигурността и задълбочаване на европейската интеграция ", разяснява президентът. 

Даде образец със бранш " енергетика ", където е имало потребност от сериозно неотложни дейности. Спомена интерконектора с Гърция и старта на този със Сърбия, организирането на търгове за доставка на газ и контракт за доставка на полутечен газ до газопреносната мрежа на Гърция и Турция. Както и това " Лукойл " да се записва у нас, да заплаща налозите си тук и да се преценява с българските управляващи.

Снимка: БТА

" В момента по статистики България има най-ниските цени на горивата и това е поради триумфът, който постигнахте, а точно " Лукойл " да се преценява с българските управляващи и да заплаща налози тук. България с помощта на вашите старания и професионализъм се утвърди като значим енергиен фактор ", разяснява президентът.

" Дадохте успокоение за идващите държавни управления за 20 години напред. България с помощта на вашите старания се утвърди като скъп фактор в района ", сподели президентът.

Радев благодари на служебния кабинет и поради това, че са организирали транспарантни и почтени избори, че са създали проекта по ПВУ и правосъдната промяна, привлекли са първият транш от 2.7 млн. лева, и са спомогнали за утвърждението са всички 10 европейски стратегии. Спомена също и напредъкът по Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и използването на ефикасни ограничения за преодоляване на инфлацията. Още многократното повишаване на вложенията и отпушването на застоя на модернизацията в българската войска.

Благодари на служебните министри, че в тежките условия на рецесия са показали старания и професионализъм за обезпечаване на обществена протекция на хората от най-уязвимите групи.

Даде за образец и постигнатото в областта на опазването на здравето, като съобщи, че е придвижен планът за детската болница, задвижена е процедурата за хеликоптерите, както и площадките за тях, спестени са пари на България от имунизациите за коронавирус. 

" Въпреки офанзивите показахте, че страната ни може да се ръководи транспарантно, отговорно и отчетно. Бяхте извънредно обединен тим, единен от една идея - България и благоденствието на българския народ.

Снимка: БТА

Вие успяхте, тъй като показахте темперамент освен в оправянето с тежките рецесии, само че и в отговорността и смелостта да вземате значими решения за бъдещето. Знам какъв брой ви беше мъчно, какъв брой старания ви коства. Раздадохте се до дъно. Искам да ви благодаря. Но най-голямото задоволство за вас е фактът, че дадохте успокоение на хората и придвижихте страната напред ", заключи президентът Румен Радев. 

Снимка: БТА

От своя страна служебният министър Гълъб Донев също благодари на президента и министрите си. 

Ние започнахме своята работа в среда, в която страната беше сложена " на пауза ", сподели служебният министър председател Гълъб Донев.

Гълъб Донев добави, че в тази среда рецесиите, освен политическата, са следвали една след друга. Той означи, че българските жители и бизнесът са се чувствали несигурни по какъв начин ще премине зимата - дали ще са на топло и на мрачно или надлежно ще имат нужния запас от електрическа енергия и природен газ.

Осигурихме на българските жители и българския бизнес най-евтиния газ в Европа, осигурихме цени на горивата по-ниски от 2019 година, осигурихме най-много успокоение, предвидимост и сигурност за действието на всички публични системи, сподели Донев.

Той благодари на българските жители и на президента за доверието, което е дал своя вот на служебното държавно управление, и за поддръжката, която е оказвал през всичките девет месеца.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР