Въпреки официалния старт на новия сезон на парното, който Топлофикация

...
Въпреки официалния старт на новия сезон на парното, който Топлофикация
Коментари Харесай

Пускат парното от днес, на някои – още от вчера, уж не е вдигнато по цена, но сметките за топла вода се удвоиха през последните 3 месеца

Въпреки формалния старт на новия сезон на парното, който Топлофикация разгласи от през днешния ден, още през вчерашния ден някои клиенти в София към този момент имаха централно отопление. По традиция общинското сдружение възвести поетапно включване от понеделник, 5 ноември, за учебните заведения, детските градини, а след него на административните и след това на жилищните здания. На процедура обаче първи включиха парното на кооперации в южните квартали на София.

Също по традиция следва предизвестието клиентите да отворят на оптималната степен вентилите на радиаторите си, с цел да не се постанова в допълнение обезвъздушаване на отоплителните тела и да ревизират екраните на електронните уреди за дялово систематизиране, инсталирани върху радиаторите и в случай че открият неправда да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Въпреки скока на цената на газа с 36% преди броени дни, парното би трябвало да нарастне едвам с 0,05% и да не мърда по цена до април след миналогодишния гърмеж на цените. Още на 30 юни КЕВР разгласи новите цени на топлинната сила от 1 юли 2023 година до 30 юни 2024 година.

Личният опит на 19 минути обаче сочи повече от двойно действително повишаване на топлата вода през летните месеци и септември без никакво съображение и при равна и дори по-малка консумация. Всеки миг се чакат и сметките за октомври. Да забележим дали и парното няма да бъде два пъти по-скъпо, без да има публично повдигане на цената.
Новият кмет на София има грижата!

По-добрата вест е, че за предишния отоплителен сезон Топлофикация София е изплатила общо 640 млн. лв. от отговорностите си към Булгаргаз, само че дължеше още 695 млн. лв. на публичния снабдител, който самичък по себе си е в предфалитно състояние, към 1 май.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР