Въпреки обещанията за временно прекратяване на протестите и в понеделник

...
Въпреки обещанията за временно прекратяване на протестите и в понеделник
Коментари Харесай

Гръцките фермери блокират пътища, италианските тръгват на поход с трактори към Рим

Въпреки обещанията за краткотрайно преустановяване на митингите и в понеделник фермерите в Гърция отчасти блокират пътища, до момента в който се водят договаряния с държавното управление, заяви БНР. Земеделците от региона на Серес също се включиха в митингите. Те оповестяват, че затварят пътен възел до Серес, като блокират автомагистралата в двете направления. Колите употребяват обходен маршрут. От Халкидики подвигнаха блокадата на централния път, която продължи повече от 10 часа, и тракторите се насочват към Солун, с цел да стачкуват пред министерството на Северна Гърция. Земеделци и производители на маслини споделиха, че вредите им единствено за предходната година са за 300 милиона евро и помощите от държавното управление не са задоволителни.

В регионите от Солун до Александруполис, които са покрай българската граница, няма напрежение, макар че машините са до автомагистралата. Очакват решението на националната среща във вторник.

В Италия митингът на фермерите не стопира и обхвана в още по-голям обсег цялата страна. С тракторите си те приготвят поход към Рим, а митингът се изостри от Алпите до Сицилия, заяви в преписка БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР