Въпреки обещанието да се откаже от руската енергия, през септември

...
Въпреки обещанието да се откаже от руската енергия, през септември
Коментари Харесай

ЕС се опитва да намали руския петрол, но все още купува повече от всеки друг

Въпреки обещанието да се откаже от съветската сила, през септември 2022 година Европейският съюз към момента остава най-големият вносител на съветски изкопаеми горива. Това излиза наяве от отчет на Центъра за проучване на силата и чистия въздух - CREA, представен от Business Insider. От началото на войната в Украйна до края на септември тази година Европейски Съюз е похарчил повече от €100 милиарда за импорт на съветски изкопаеми горива, сочи отчетът.

Цифрата е такава, макар понижението на вноса на съветски изкопаеми горива в Европейски Съюз, който спадна с 14% от август до края на септември и с 50% от март до края на септември, написа още в отчета си CREA.

Китай е вторият максимален покупател на съветски нефт след Европейски Съюз

Спадът в Европа частично се дължи и на това, че " Газпром " спря доставките през Северен поток 1. Освен това, от август Европейски Съюз забрани вноса на въглища. Този ход има за цел да понижи енергийните доходи на Русия, с които тя финансира войната в Украйна. Енергията е основен дирек на стопанската система на Руската федерация, като съставлява над една пета от нейния Брутният вътрешен продукт.

Има други страни, които поемат част от изгубените пазарен дял на Европейски Съюз в Русия. Индия, Китай, Турция и Малайзия безусловно " разграбват " съветското гориво, като вносът се усили доста след началото на войната в Украйна. И до момента в който съветският размер на изкопаемите горива като размер е намалял с към една трета от началото на съветската инвазия, високите цени на силата поддържат хазната на Кремъл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР