Въпреки някои военни победи на Украйна в конфликта ѝ с

...
Въпреки някои военни победи на Украйна в конфликта ѝ с
Коментари Харесай

Зеленски: Положението е напрегнато, въпреки някои победи на Украйна

Въпреки някои военни победи на Украйна в спора ѝ с Русия, ситуацията е с напрежение. Това съобщи в последното си видео украинският президент Волдимир Зеленски.

Той съобщи, че украинците са освободили град Ирпен край Киев, както по-рано заяви и неговият кмет. Въпреки това не престават боевете в други елементи на страната, рано е да се приказва за сигурност в тази нейна част, предизвести той.

Руските войски не престават да управляват северната част на Киевска област, " имат запаси и жива мощ ", сподели той.

" Много мъчно " остава ситуацията в Чернигов, Суми, Харков, Донбас и южните украински области, съобщи Зеленски.

Той още веднъж прикани за по-строги наказания против Русия.

По мотив обсъжданото в Европа ембарго върху доставките на съветски нефт той сподели, че в този момент има доста признаци, че до такова стягане на глобите против Русия ще се стигне единствено в случай че Москва употребява химическо оръжие.

" Просто нямам думи ". " Помислете, до каква степен стигнахме. Да чакаме химическо оръжие ", сподели Зеленски.

Украинският водач заяви, че тази седмица към президентството ще бъде основана група от специалисти - украински и интернационалните, които да проучват глобите против Русия и действителното им влияние.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в изявление за американската телевизия " Пи Би Ес " (PBS), че Русия ще прибегне до потребление на нуклеарно оръжие само при положение на " опасност за съществуването " на страната, а не вследствие на сегашния спор с Украйна, съобщи Ройтерс.

По думите на Песков съветската страна " не се съмнява, че дилемите на специфичната военна интервенция в Украйна ще бъдат осъществяване ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР