Въпреки някои военни победи на Украйна в конфликта й с

...
Въпреки някои военни победи на Украйна в конфликта й с
Коментари Харесай

5000 жертви в битката за Мариупол – 210 от тях са деца

Въпреки някои военни победи на Украйна в спора й с Русия, ситуацията е с напрежение, съобщи в следващото си видео послание, оповестено в ранните зори в Телеграм, украинският президент Володимир Зеленски.

Той сподели, че украинците са освободили град Ирпен край Киев, както по-рано заяви и неговият кмет. Въпреки това не престават боевете в други елементи на страната.

Рано е да се приказва за сигурност в тази нейна част, предизвести той. Руските войски не престават да управляват северната част на Киевска област, " имат запаси и жива мощ ", сподели той.

" Много мъчно " остава ситуацията в Чернигов, Суми, Харков, Донбас и южните украински области, съобщи Зеленски.

По думите му съвсем 5000 души са били убити в Мариупол от началото на войната, като 210 от жертвите са деца.

Той настоя цялото население на Мариупол да бъде евакуирано неотложно. Предполага се, че в града към момента са блокирани към 160 хиляди души.

Володимир Зеленски още веднъж прикани за по-строги наказания против Русия. По мотив обсъжданото в Европа ембарго върху доставките на съветски нефт той сподели, че в този момент има доста признаци, че до такова стягане на глобите против Русия ще се стигне, единствено в случай че Москва употребява химическо оръжие.

" Просто нямам думи. Помислете, до каква степен стигнахме. Да чакаме химическо оръжие ", сподели той.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР