Въпреки непрестанните руски атаки над Украйна, хората в страната опитват

...
Въпреки непрестанните руски атаки над Украйна, хората в страната опитват
Коментари Харесай

Да създадеш приказка по време на война: В Украйна построиха убежище като къща на хобити

Въпреки непрестанните съветски офанзиви над Украйна, хората в страната пробват да се върнат към нормалния си метод на живот, пише Voice of America (VOA).

Подобен образец е възобновено учебно заведение, намиращо се покрай Киев . То било унищожено от съветски обстрел. Група доброволци от локалната благотворителна организация Gurtum обаче се заемат с задачата да го върнат към предходния му тип. В акцията се включват донори от целия свят.

Заради условието всяко учебно заведение да има леговище, локалните вземат решение да го построят – само че по ексцентричен метод. Правят го като емблематичните къщи на хобитите от романите „ Властелинът на пръстените ” и „ Хобит ” на  Дж. Р. Р. Толкин.

С подправени прозорци , кръгла врата и картини по стените, убежището наподобява тъкмо като хобитова къща. Учениците го харесват и не се опасяват да влязат вътре, когато сирените, които предизвестяват за офанзива, стартират да звучат. Хората споделят, че вътре децата се усещат като в приказка, а това доста понижава напрежението и страха.

В убежището има всички нужни улеснения - биотоалетни, ток, интернет, храна и вода. Местните споделят, че биха желали това леговище да се трансформира в дом за творчество. Те се надяват войната скоро да завърши, осведомят от Voice of America (VOA).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР