Въпреки неотдавнашните проблеми в космическата програма, нов екип от астронавти

...
Въпреки неотдавнашните проблеми в космическата програма, нов екип от астронавти
Коментари Харесай

Нов екипаж полита за Международната космическа станция на 3 декември

Въпреки неотдавнашните проблеми в галактическата стратегия, нов екип от астронавти ще полети към Международната галактическа станция на 3 декември.

В момента тримата души от Русия, Канада и Съединени американски щати се приготвят в Звездното градче край Москва. Те ще останат в най-големия орбитален комплекс половин година.

Припомняме ви, че на 11 октомври изстрелването на галактическия транспортен съд " Союз " с двама космонавти на борда се провали заради повреда на ракетата притежател - две минути след излитането й от космодрума Байконур. Аномалията в работата на ракетата-носител се появява около 165 секунди след изстрелването. Екипажът е съобщил за трептения и моментно чувство за безтегловност. Точно в този миг е трябвало да се отделят ускорителите на първата степен на ракетата.

Предполагаше се, че този случай, който за щастие завърши наред за астронавтите Ник Хейг и Алексей Овчинин, ще има съществени дълготрайни последици за цялата международна галактическа промишленост. Дори се спекулираше, че Международната галактическа станция може да остане без екипаж след Нова година. Ако на 3 декември всичко мине по проект обаче, новият екип от астронавти ще се настани комфортно на борда на МКС.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР