Въпреки натягането на Симеон Дянков в ефир, Борисов няма да

...
Въпреки натягането на Симеон Дянков в ефир, Борисов няма да
Коментари Харесай

Илиян Василев: Борисов няма да бъде премиер, въпреки натягането на Симеон Дянков в ефир

Въпреки натягането на Симеон Дянков в ефир, Борисов няма да бъде министър председател.

Самият Дянков не има вяра, просто доста му се желае да се натегне на шефа и да бъде министър. Борисов просто не може да издържи обществения напън като министър председател - доста грехове, доста история, доста отворени рани, които е оставил.

Търси следващата Мария Габриел - " непорочен " за национална политика, доближен, комуто да стовари тежестта да бъде лице на държавно управление, което той ще ръководи. Не имам вяра също да има потребност от Пеевски с действителна позиция в изпълнителната власт. Представяте си кметът Х и Пеевски зам министър председател - не го виждам.

За това му би трябвало време - да измисли формулата и да пусне медийната машина с цел да омайва народа, че корупцията не е толкоз значима, стига да има пара за свирката на локомотива.

Новата опорка на Борисов ще пристигна точно по линия на корупцията - концепцията е да убеди обществото, че толкоз към този момент са се награбили с Пеевски, че нямат потребност от нова корупция.

Което е цялостен парадокс несъмнено - цялата тази дълбока страна се крепи на приходите от корупция - без нея не може да съществува. А без нея те власт не могат да помиришат.

Корупцията стигна ново равнище на шерване - примерно АР 1000 реактора. За което предупреждавах ППДБ, но кой да слуша.

Схемата е елементарна, само че ефикасна. Напред са дребните пари - милиард и половина лв. за развойни действия - по-голяма част от тях ще потънат у нас, само че една част ще отиде в американските сътрудници - изцяло законни разноски.

Тъй като няма никакви доказателства, че планът е доходоносен и с управляем риск ще прегазят в името на " атлантическата взаимност " междинните стадии и ще стигнат до решение на Народното събрание за инвестиция по " политически аргументи ", тъй като огромните пари - тези 15 милиарда $ единствено Народно събрание може да даде през заем. Така ще се размие съответната персонална в неразбираемата групова отговорност. Тъй като това са големи пари и обществеността няма да бъде уверена - тогава ще пристигна времето на новия пирует на Борисов, но Шеврон и възбраната на шистовя газ, в който той ще се съобрази с националната воля и ще изясни на всички, че той не е желал, само че американците са го натискали. Така хем корупцията нахранена с дребните пари, хем американците отговорни, Кремъл удовлетворен, хем атлантизмът ранен.

Ако не ви е ясно за какво няма място на нови реактори - по същите аргументи, по които съветските реактори нямаха място. Докато имаме 5 и 6 блок в Козлодуй, няма място нито за американски, нито за съветски, нито за европейски реактори. Няма да има дълготрайни контракти за изкупуване на електрическата енергия - това към този момент не е на дневен ред, т.е. нула сигурност за доходи. Ядрената сила не може да балансира ВЕИ.

Опитват се да манкират по линия акционерно присъединяване - Сърбия, Северна Македония, само че и това не прави работа. На всичко от горната страна, през март, им изтече периода и на екоразрешителното.

Междувременно около АР1000 Борисов разчита да " купи " мълчанието на Вашингтон за неговия модел на олигархия и корупция - по този начин както съумя с Турски поток.

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР