Въпреки нарастването на броя на заразените в Германия, няма нужда

...
Въпреки нарастването на броя на заразените в Германия, няма нужда
Коментари Харесай

Германия съобщи дълго чакана новина за COVID-19

Въпреки повишаването на броя на инфектираните в Германия, няма потребност да се постанова нова национална карантина в страната през зимата за въздържане на разпространяването на ковид.

Това разгласи през днешния ден немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан, представен от Ройтерс. Спооед последните данни на американския университет „ Джонс Хопкинс “ в Германия позитивните проби за ковид са 246 276, а умрелите са 9320.

В страната се притесняват, че нова обща карантина ще срути стопанската система, както стана през второто тримесечие, когато тя записва спад с 10%. Към момента възобновяване поражда вяра, че годишният спад ще е е 5,8%, а не предвижданите по-рано 6,3%. Но и по този начин той е най-сериозният стопански срив след края на Втората международна война, означават немските медии.

След като броят на новите инфекции и умряли оставаше по-нисък в съпоставяне със прилежащите страни, новите случаи в Германия през последните седмици започнаха да се усилват, пораждайки опасения, че идва нова вълна от болестта.

Шпан сподели, че специалистите и политиците всеки ден научават повече и повече за вируса.

По думите му цялостното затваряне на публичния живот през март е било направено, с цел да бъдат защитени най-уязвимите, само че в този момент няма потребност това да се повтаря. Министърът изрази убеденост, че управляващите в обособените провинции ще се оправят с локалните огнища и че есента и зимата ще бъдат посрещнати умерено.

Миналата седмица канцлерът на Германия Ангела Меркел предизвести, че през зимата ситуацията може да се утежни. В блян да резервира действието на стопанската система и учебните заведения да бъдат отворени тя се споразумя с управляващите в провинциите да забранят всеобщите прояви до края на годината и да затегнат разпоредбите за идващите от рискови страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР