Въпреки намесата на ЕС Прищина не се отказва от плановете

...
Въпреки намесата на ЕС Прищина не се отказва от плановете
Коментари Харесай

Сърбите в Косово имат два месеца за смяна на табелите

Въпреки намесата на Европейски Съюз Прищина не се отхвърля от проектите си
Освободени от налози и мита до 5000 евро

Министър-председателят на Косово Албин Курти разгласи през днешния ден, че подмяната на регистрационните номера на Република Сърбия с тези на Косово е почнала и че този развой ще продължи до 31 октомври, общо 61 дни, и ще се извърши в 34 общински центрове за регистрация на транспортни средства, заяви “Макфакс ”.

“Призовавам жителите на Република Косово, притежатели на коли със сръбски регистрационни табели, да ги сменят с годните за РК през идващите два месеца, през които са освободени от налози и мита до 5000 евро ”, съобщи той във фейсбук.

По думите му тези номера са завещание от Слободан Милошевич, с което се пробват да “държат жителите от сръбска народност в предишното и в изолираност ”.

През юли управляващите в Прищина се пробваха да наложат пререгистрация на колите със сръбски номера, само че желанията срещнаха отпор от сръбската общественост в Косово. Стигна се до блокади по пътищата и граничните пунктове северно от Косовска Митровица. Вълненията стопираха под натиска на европейската дипломация, само че косовският министър председател разгласи, че не се е отказал да наложи мярката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР