Въпреки наложените противоепидемични мерки, ресторант продължава да работи и приема

...
Въпреки наложените противоепидемични мерки, ресторант продължава да работи и приема
Коментари Харесай

Скандално: Заведение бачка на пълни обороти на метри от полицията и кметството в Юндола

Въпреки наложените противоепидемични ограничения, ресторант продължава да работи и приема клиенти. Самият обект даже се намира на 100 метра от полицейско ръководство и кметство.

Заведението е в центъра на село Юндола. То е към фамилен хотел, само че не работи единствено с посетители на комплекса, а и с външни лица. За това алармираха пловдивчани до, които инцидентно са хванали управата в крачка. Те са уловили в кадър нарушаването, като на фотосите се вижда, че на хората без проблем се сервира храна.

Семейство от Пловдив са посетили обичайният пазар в центъра на Юндола. Разхождайки се обаче забелязали цялостни маси извън, а и от вътрешната страна в заведението към хотел „ Родопски изгрев”.

На пръв взор всичко е в границите на допустимото, имайки поради, че напълно скоро ограниченията бяха разхлабени от елементи и бе обещано право на заведенията за хранене към местата за настаняване да отворят порти. Условието бе само гостите на хотела да посещават заведенията.

„ Влизайки в ресторанта се оказа, че освен нощуващи в хотела могат да бъдат обслужвани. На масите имаше туристи, които се прибираха от Белмекен.

Персоналът бе без маски, без ръкавици, а за отдалеченост на масите не може и дума да става. В закритото пространство се пушеше на воля, а сметките пристигаха на хвърчащи листове – касов бон бе мираж. Срещу таксата от 50 стотинки за тоалетна получаваш усмивка, само че не и касова бележка”, описват пловдивчани.

Излизайки от обекта, една от дамите е разговаряла със сервитьорката по отношение на ограниченията.

„ Да, работим. Обслужваме клиенти и не от хотела, а и външни”, споделило момичето.

Има-няма 50 метра по-надолу от ресторанта се намира полицейското ръководство и кметството, които разделят една и съща постройка. През почивните дни обаче катинарите бяха щракнати и контрола се оказва – нулев.

Мерките за сигурност на пазара в центъра на Юндола също се оказаха мираж. Търговците на сладка, мед и млечни артикули като че ли в никакъв случай не са чували за маски или друго средство са отбрана.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР