Въпреки надцакването след евроизборите между ДПС, БСП и ГЕРБ за

...
Въпреки надцакването след евроизборите между ДПС, БСП и ГЕРБ за
Коментари Харесай

ДДС няма да падне нито за лекарствата, нито за храните, нито за книгите

Въпреки надцакването след евроизборите сред Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ГЕРБ за събаряне на Данък добавена стойност върху храните, медикаментите и книгите, нищо сходно няма да се случи през 2020 година Това стана ясно при гласуването на второ четене на измененията в данъчните закони за следващата година.

Няколко дни след евроизборите тази година депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който две години не беше стъпвал в Народното събрание, изкара два поредни дни на работа. В първия разгласи, че се отхвърля от мястото си в Брюксел, тъй като е необходим на България, а на втория предложи да се смъкна Данък добавена стойност за хляба, медикаментите и книгите, както и да се обезпечат безвъзмездни детски градини.

Веднага по-късно по тематиката се засилва и Българска социалистическа партия, като добави искане и за по-нисък налог върху месото, млякото, брашното и продуктите от брашно.

За да не остане по-назад, министър председателят Бойко Борисов също се включи в дебата. Той разгласи, че не е склонен със свалането на налога за храните, само че може да се мисли за сходна мярка за книгите. " По въпроса за книгите - от дълго време го премислям с Горанов - там можем да създадем да няма налог, тъй като образованието постоянно ни е било приоритет и в този мандат се дадоха толкоз пари за обучение, че това е капчица в морето - налога върху книгите ", сподели тогава Борисов.

В последна сметка Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи внесоха публично предложенията си през есента. Левицата поддържа смяната със обществени причини, до момента в който Движение за права и свободи изясни, че мярката няма да смъкна цените за крайните консуматори, само че пък би нараснала конкурентоспособността на хранителния отрасъл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР