Въпреки наближаването на Китайската нова година, компаниите за експресни доставки

...
Въпреки наближаването на Китайската нова година, компаниите за експресни доставки
Коментари Харесай

Бурното развитие на сектора за експресни доставки отразява добрата перспектива пред китайската икономика

Въпреки наближаването на Китайската нова година, фирмите за експресни доставки в цялата страна оповестиха, че няма да почиват по време на празника и ще продължат да дават обикновено услуги на своите клиенти.

По публични данни, към 22 януари броят на експресните доставки на Китай е достигнал 132 милиарда, с нарастване от 19,4% на годишна база, с което страната се класира преди всичко в света за поредна десета година. В това число се включват вътрешни и интернационалните доставки.

Бързото развиване на бранша е неотделимо от вътрешното ползване, което разчита на повишаващата се покупателна мощ на голямото население. Благодарение на това, всеки ден в страната идват 350 милиона експресни доставки – това е размерът на бранша.

През 2023 година крайните потребителски разноски на китайците са съдействали с 82,5% за икономическия напредък, който бе 4,2 процентни пункта. В момента броят на интернет потребителите в Китай надвишава 1 милиард, а онлайн продажбите на дребно на физически артикули съставляват 27,6%, или близо една трета, от общите продажби на дребно на потребителски артикули.

Транспортната инфраструктура и логистичната система са основни за естественото действие на бранша на експресните доставки. В момента Китай разполага с най-голямата мрежа в света от високоскоростни жп линии, автомагистрали и пристанища на международно равнище. В цялата страна има повече от 230 хиляди станции за експресни доставки и всеки ден се обслужват над 700 милиона души.

Секторът на експресните доставки към този момент се трансформира в една от визитките на Китай. Бурното му развиване отразява положителната вероятност пред потреблението и всяка дребна доставка дава своя принос за цялостното икономическо развиване на страната.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР