Въпреки кампании, призиви и мобилизацииДосега ваксинираните срещу COVID-19 в ЕС

...
Въпреки кампании, призиви и мобилизацииДосега ваксинираните срещу COVID-19 в ЕС
Коментари Харесай

Едва 10% от европейците са реално ваксинирани

Въпреки акции, апели и мобилизации
Досега имунизираните против COVID-19 в Европейски Съюз са 170 милиона, само че едвам 30 милиона са получили по нужните две дози. Това заяви еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис пред евродепутатите от комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните, представена от формалната пресслужба на Европейска комисия.

Тя изрази вяра скоро в Европейски Съюз да бъдат имунизирани дневно по три милиона души. Производството на ваксини в Европейски Съюз се усилва и по тази причина ще бъде допустимо “Пфайзер” да достави по-рано спомагателни 50 милиона дози, добави еврокомисарят.

Кириакидис уточни, че не престават договарянията за доставка на 1,8 милиарда дози ваксини до 2023 година. По-рано този месец Европейска комисия заяви, че ще се насочи в бъдещите контракти за доставка към потвърдилите сигурността си технологии на основата на възпроизводство на протеиновия шип, така наречен “месинджър-РНК”, или mRNA. от утвърдените в Европейски Съюз препарати такива ваксини създават единствено Pfizer и Moderna. Всички одобрени ваксини се ползват единствено при хора, навършили пълноправие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР