Въпреки големия брой катастрофи през последните дни, с близо триста

...
Въпреки големия брой катастрофи през последните дни, с близо триста
Коментари Харесай

Намаляват катастрофите в Ловешка област

Въпреки огромния брой произшествия през последните дни, с близо триста са по-малко случаите, станали в Ловешка област, от началото на годината в съпоставяне със същия интервал на 2016 година, заяви за Българска телеграфна агенция началникът на бранш "Пътна полиция " в Ловеч Николай Недялков.

По думите му през 2016 година са вписване 649 пътно-транспортни катастрофи, а тази година - 375. Тежките произшествия са намалели с 39. Основните аргументи са погрешно изпреварване и несъобразена скорост с пътната настилка, интензивността на придвижването, атмосферните условия, положението на пътя и транспортното средство, видимостта и други

Най-опасните сектори с най-висока централизация на пътно-транспортно катастрофи в региона са 15. Сред тях са основните пътища София - Варна, София - Плевен - Русе.
Последният случай на пътя София - Варна тази неделя взе две жертви - 30-годишна жена и тригодишното й дете. От началото на годината на пътя са починали 15 души, или с трима по-малко спрямо миналата.

Общо през почивните дни от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч оповестиха за седем произшествия, множеството на пътя София - Варна, а главните аргументи за тях - погрешно изпреварване и несъобразена скорост.

Непрекъснат надзор на пътното придвижване, работа с техническите средства за надзор на скоростта и определяне на алкохол и упойващи субстанции са част от ограниченията, които подхващат от Пътна полиция, сподели още Недялков.

Той добави, че от 21 до 27 август ще се осъществя акция, по време на която ще има засилен надзор на водачите на моторни транспортни средства за скоростта на придвижване и ще им бъдат раздавани листовки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР