Въпреки големите си различия с президента от ГЕРБ се отзоваха

...
Въпреки големите си различия с президента от ГЕРБ се отзоваха
Коментари Харесай

Срещата Радев - ГЕРБ започна с екшън! Караянчева скочи на президента НА ЖИВО

Въпреки огромните си разлики с президента от ГЕРБ се отзоваха на поканата му за съвещания по отношение на подготовката за осъществяване на избори по време на COVID-19.

Управляващата партия изпрати при Румен Радев няколко свои представители, измежду които ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев и ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова. Срещата стартира тъкмо в 9.30 ч.

Това е следващият кръг съвещания на "Дондуков " 2, които Радев инициира. Най-напред той изиска среща със здравния министър и Националния действен щаб за COVID-19. Разговаря и с други специалисти в региона на науката.

Проведоха се срещи и с извънпарламентарните партии, с цел да се види и тяхната настройка за идните парламентарни избори. Президентът беседва и с Централаната изборна комисия (ЦИК).

Още първоначално Цвета Караянчева насочи рецензия към президентството, че взе участие в говоренето, че изборният развой може да бъде изопачен. Тя предизвести, че изборите в България не се вършат от партия ГЕРБ, а от "институции, които си взаимодействат една с друга ". Тя напомни, че по времето на ръководството на ГЕРБ е изработен изборът на Румен Радев.

"Внушенията, че партия ГЕРБ ще прави изборите и правейки изборите ще има измами бие върху доверието към институциите. За страдание, господин президент, Вие също участвате в такова говорене. Има координирано изпитание за подкопаване доверието на изборния развой ", безапелационна бе Караянчева.

Въпреки че още преди Нова година Румен Радев стартира 28 март за осъществяване на вота, през днешния ден от ден на ден се счита, че тази дата ще бъде изместена за април. Някои анализатори даже чакат изборите да са по-напред във времето през май. Основната причина би била усмиряване на ситуацията с разпространяването на ковид.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР