Въпреки глобалната надпревара за откриване на лекарство срещу COVID-19, германската

...
Въпреки глобалната надпревара за откриване на лекарство срещу COVID-19, германската
Коментари Харесай

Германски хомеопати твърдят, че имат най-добрия лек срещу COVID-19

Въпреки световната конкуренция за разкриване на лекарство против COVID-19, немската асоциация " Ханеман ", носеща името на бащата на хомеопатията, съобщи, че към този момент знае отговора. Според тях точно тя е ключът към ефикасното лекуване.

„ Доказано е, че даже първите 7 дни на заболяването могат да бъдат лекувани дейно “, декларират в уеб страницата си от общността.

Позицията им е подкрепена и от изтъкнат швейцарски доктор, който твърди, че е излекувал 70 пациенти с COVID-19, измежду които и такива в тежко положение.

Хомеопатията е най-популярният способ за различно лекуване в Германия. Там са регистрирани повече от 7000 профилирани доктори на частна процедура. Половината от популацията на страната пък споделят, че най-малко един път са се лекували с различната медицина, съгласно изследване на производител на хомеопатични артикули.

В началото на пандемията на ковид даже в Германия множеството хомеопати се въздържат от интервенция в оправянето с инфекцията. Националната им асоциация се разграничава от членовете, които се възползват от обстановката и настояват, че техните лекарства оказват помощ.

Оттогава обаче практикуващите са призовавани да документират какво лекуване са приложили на пациентите си в търсене на най-ефективния способ.

„ Както обичайна медицина към момента се колебае кое е най-хубавото лекуване, по този начин и хомеопатията “, съобщи ръководителят на Германската асоциация на лекарите хомеопати.

Критиците – по света и в Германия

Сред най-големите критици на метода на Германия към ковид е Австрия. Местният вестник „ Дер Щранд “, да вземем за пример, дефинира обещанията на хомеопатите като „ безразсъдни “ на фона на неналичието на аспект скоро да бъде открита ваксина от учените.

В Австрия хомеопатията като цяло е одобрявана с съмнение. Така Медицинският университет във Виена се дистанцира от „ шарлатанството “ и отстрани хомеопатията от образователната си стратегия.

Сред останалите страни, които разкритикуваха хомеопатията като метод за справяне с COVID-19, са Франция, Испания, а от Европейската академия на науките разясняват, че хомеопатичните препарати нямат по-добър резултат от плацебото. В Съединени американски щати пък тези медикаменти по закон би трябвало да са с етикет, че не са с потвърдени изгоди за здравето.

Хомеопатите имат критици и в Германия. Там представители на разнообразни партии също декларират позиция по какъв начин здравните застраховки не би трябвало да покриват разноските за пациенти, пробвали да се лекуват с хомеопатия при положение на утежняване. От Зелените също не одобряват различната медицина като главно лекуване.

Природолечение ли е хомеопатията?

Заради страха от пандемията и превръщането на Европа в епицентъра на болестта при втората вълна от ден на ден хора се обръщат към хомеопатията. Въпреки това специалистите се съмняват, че пациентите са наясно какво в действителност одобряват.

„ Много хора бъркат хомеопатията с естественото лекуване и медикаментите на растителна основа. Това е неправилно схващане и резултат от неверни етикети, които са разрешени в Германия. Така даже захарни хапчета могат да бъдат продавани като лекарство “, разяснява представителят на Информационната мрежа за хомеопатия.

„ Проучвания демонстрират, че единствено 17% от хората знаят какво в действителност е хомеопатия. Толкова е просто – хомеопатията не е естествена медицина. Тя е плацебо “, добавя той.

Според някои критици обаче точно вярата, че нещо ще има позитивен резултат и построяването на подправени очаквания ще станат огромна заплаха за изплашеното от новия вирус общество.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР