Въпреки динамичното развитие на интернет пазара през последните години, все

...
Въпреки динамичното развитие на интернет пазара през последните години, все
Коментари Харесай

Защо да си създадем собствен уебсайт?

Въпреки динамичното развиване на интернет пазара през последните години, към момента над половината работещи български компании не разполагат с уеб страница. Много от тях даже нямат никакво наличие в интернет, а делът на тези със личен онлайн магазин е още по-малък. В някои сектори като фризьорски услуги или ремонтните действия пък процентът на компаниите и самонаетите експерти, които нямат уебсайт, приближава 100 %. Това ги слага в по-неизгодно състояние и се отразява отрицателно на тяхната конкурентоспособност.

„ Липсата на наличие в интернет освен лимитира бизнеса на тези компании, а се отразява отрицателно на цялата стопанска система и обществото. Техните клиенти губят повече време с цел да ги открият и да се свържат с тях, вместо сами да работят за основаването на добавена стойност в своите сектори. Множество нови благоприятни условия за бизнес просто се пропущат, а когато в даден бранш навлезе нов задграничен състезател, българските компании имат по-малки шансове да се конкурират сполучливо с него без качествено уеб наличие. Дигитализацията има капацитета да увеличи равнището на обществото като цяло и съществуването на уеб страница е първата стъпка в тази тенденция “ - споделя Цветелина Ненкова, Маркетинг управител на българската хостинг компания СуперХостинг.БГ.

Тя припомня, че самото основаване на уеб страница към този момент е доста по-лесно и по-достъпно в ценово отношение, в сравнение с беше преди години. Всеки клиент на СуперХостинг.БГ може да сътвори нов план напряко през администраторския панел на компанията, като употребява за задачата вградените в него принадлежности като WordPress Manager.

Собственият уеб страница дава на фирмите редица позитиви. Той им разрешава да откриват нови клиенти и нови маркетингови канали, да продават по-ефективно по интернет, достигайки до многомилионна публика, както и да поддържат връзка доста по-удобно с клиентите си. Дори самонаетите експерти като юристи, счетоводители или фризьори биха могли да привлекат доста нови клиенти, употребявайки оптимално съществуването на личен уебсайт, както и на обществените мрежи или цифрови картографски услуги. Нещо повече - съществуването на уеб страница може да донесе редица преимущества даже на физическите лица, които могат да го употребяват с цел да показват своето портфолио или автобиография, да споделят с онлайн аудиторията разнообразни дела, които поддържат или просто да показват възгледите си за живота.

„ Днес цифровите технологии трансформират живота ни с бързи темпове. Предстои скоро да станем очевидци на навлизането на изкуствения разсъдък, чатботовете, самостоятелните коли, „ Интернет на нещата “ и редица други нововъведения. В тези условия, в случай че желаеме обществото ни да резервира своята конкурентоспособност, би трябвало да подобрим доста степента на потребление на новите технологии, като стартираме от качественото онлайн наличие “ - показва още Цветелина Ненкова от СуперХостинг.БГ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР