Въпреки демонстрираните приятелски отношения между двамата, френският президент Еманюел Макрон

...
Въпреки демонстрираните приятелски отношения между двамата, френският президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон: Политиките на Тръмп са лудост

Въпреки демонстрираните другарски връзки сред двамата, френският президент Еманюел Макрон призна, че евентуално се е провалил в опита си да убеди американския държавен глава Доналд Тръмп да остане част от нуклеарното съглашение с Иран.

Макрон прекара три дни във Вашингтон и при заминаването си сподели пред американски кореспонденти: " Моято виждане – въпреки че не знам какво ще реши президентът ви – е, че той ще се откаже от тази договорка по вътрешни аргументи ", писа в. " Гардиън ".

Припомняйки, че Тръмп напусна и Парижкото съглашение за климата, Макрон сподели още, че тези чести промени в позицията на Съединени американски щати по световни въпроси " работят за близкото бъдеще, само че са полуда в средносрочен и дълготраен проект. "

Изказванията му пристигнаха след ден, в който двамата демонстрираха приятелски връзки дотам, че разсмяха обществените мрежи и медиите. Но в буйна тирада в Конгреса Макрон зае позиции, противоположни на Тръмповите. Той сподели, че е " сигурен ", че Съединени американски щати ще се върнат в парижката конвенция и даде обещание, че Париж няма да се откаже от съглашението с Иран, което бе дело на предходния президент Барак Обама. Младият френски водач се показа като хладнокръвен защитники на демократичния международен ред, световните институции и свободната търговия в контраст на максимата на Тръмп " Америка на първо място ".

Фотогалерия: Срещата на фамилии Тръмп и Макрон във Вашингтон >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР