Въпреки данните на Гръцката статистическа служба, според които инфлацията се

...
Въпреки данните на Гръцката статистическа служба, според които инфлацията се
Коментари Харесай

Инфлацията при храните в Гърция остава над 15% за трети пореден месец

Въпреки данните на Гръцката статистическа работа, съгласно които инфлацията се е намалила за четвърти следващ месец до 7% през януари в страната, показателят на цените на храните доближи 15,4%. Това значи, че инфлацията при храните остава двуцифрена за 10-и следващ месец и над равнището от 15% за трети следващ месец.

Според пазарните оценки инфлацията при храните ще се задържи на доста високи равнища най-рано до края на първото полугодие, написа в " Kathimerini ".

Ръководството на Coca-Cola HBC предизвести за покачвания на цените през 2023 година, като пресмята, че индустриалните разноски за численост ще се покачат с 10-13%.

Mondelez, който към този момент в притежател на Chipita, към този момент мина към преоценяване, като управлението към момента не вижда признаци за деескалация на разноските, до момента в който. Преоценяване беше оповестено също и от Unilever.

Според анализатори една от аргументите цените на храните да останат високи е, че гръцкият пазар е дребен - факт, който не благоприятства ценова конкуренция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР