Въпреки дъждовния и хладен май, морето вече е почти готово

...
Въпреки дъждовния и хладен май, морето вече е почти готово
Коментари Харесай

Времето: Слъчево преди обед, след това отново валежи

Въпреки дъждовния и студен май, морето към този момент е съвсем готово да посрещне плажуващи - температурата на водата е 18-23 градуса и това е задоволително да кажем, че времето през днешния ден ще е хубаво. Над страната като цяло картината няма да е по-различна от последните дни - преди обяд ще е най-вече слънчево, само че след обяд и до среднощ, основно в Западна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, гласи прогнозата за вторник, 22 май на Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места, основно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания, с гръмотевици, като по-значителни ще са в масивите от Западна България. Ще духа слаб до сдържан най-вече южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 8°.

По Черноморието преди обяд тук-там ще е с ниска облачност, която бързо ще се раздра и ще се откри най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Слънцето през днешния ден ще изгрее в 05:58 часа и ще залезе в 20:49 часа. Продължителността на деня е14:51 часа.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР