Въпреки дъжда, за 90-та поредна вечер протестиращи се събраха при

...
Въпреки дъжда, за 90-та поредна вечер протестиращи се събраха при
Коментари Харесай

90-и ден протести: Блокада на Орлов мост, но без атака с яйца по МС заради дъжда

Въпреки дъжда, за 90-та поредна вечер протестиращи се събраха при фонтана пред президентството, с цел да изискат оставките на министър-председателя Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Те упорстват също по този начин за предварителни избори с реализиране на машинно и отдалечено гласоподаване.

Мотото на демонстрацията още веднъж бе " Нас не ни е боязън ". Движението по бул. " Цар Освободител " бе блокирано, само че се осъществяваше умерено по бул. " Дондуков ".

Протестът стартира със известие от юрист Николай Хаджигенов от " Отровното трио " за завръщането на проф.Велислав Минеков от Брюксел. Там през вчерашния ден по самодейност на евродепутатите Елена Йончева и Радан Кънев се организира обсъждане за върховенството на закона и правовата страна.

Арман Бабикян от " Отровното трио " цитира текстове от резолюцията, призната от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент /LIBE/, в която се показва поддръжка за протестните дейности в България.

Имаме хубави новини, в диалозите си с евродепутатите ги уверих, че България към този момент в никакъв случай няма да е същата, те, от своя страна, ме увериха, че и Европа няма да е същата, уточни Минеков. И описа, че са се събрали група от хъшове - хора, които страдат и милеят за това, което се случва тук, и желаят да си дойдат в естествена страна. По думите му, най-хубавото е, че " към този момент всички знаят какво се случва тук ", уточни Минеков пред протестиращите и прикани жителите да не не помнят, с изключение на за оставка, да упорстват и за предварителни избори.

Протестиращи пък обявиха, че не престават да търсят министър-председателя Бойко Борисов. тъй като по думите им напоследък съумяват да го видят единствено във Facebook.

Организаторите се отхвърлиха и от хвърлянето на яйца по постройката на Народното събрание.

Нямаше и прожекция на политически изявления на стената на Народното събрание.

" Може би и продължаваме да работим по едно огромно събитие , което ще бъде над размера на въстанията, което лишава някакво време. Не си мислете, че ще ги оставим. Не си мислете, че чакаме четвъртък и сряда да минат гласуванията в Европейския парламент. Те ще минат по този начин или другояче, каквото и да стане. Това е наша работа! ", съобщи адв. Николай Хаджигенов малко преди края на митинга.

Традиционното шествие на антиправителствения митинг към Орлов мост стартира по-рано от нормално. Кръстовището бе блокирано. Участниците са по-малко от нормално поради дъжда. Много хора останаха под шатрите пред президентството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР