Въпреки дъжда и лошото време, граждани дойдоха на концерт, част

...
Въпреки дъжда и лошото време, граждани дойдоха на концерт, част
Коментари Харесай

„София прайд” събра хиляди граждани в Княжеската градина

Въпреки дъжда и неприятното време , жители пристигнаха на концерт, част от " София прайд ", пред Паметника на руската войска в Княжеската градина в столицата.

В региона са ситуирани търговски шатри. Част от присъстващите развяват флагове с цветовете на дъгата.
 прайд Булфото
Има засилено полицейско наличие .

След концерта е планувано шествие в поддръжка на ЛГБТИК+ общността.
 прайд Булфото
По-рано денем жители се събраха на „ Шествие за фамилията “ с искане страната да одобри демографска тактика до 2050 година
Това ще бъде шестнайстия следващ прайд.


Събитието ще се излъчва и онлайн. Шествието София Прайд ще се съпътства от редица онлайн и присъствени културни и спортни събития в границите на София Прайд Артс, София Прайд Филм Фест и София Прайд Спорт.
 прайд Булфото
" През 2023г. избрахме честваме фамилиите във всичките им разноцветни багри и за 16-та поредна година заставаме дружно против омразата, дискриминирането и неравенството. Акцентирахме върху тематиката за фамилията, тъй като и за нас, ЛГБТИ+ хората, поддръжката от най-близките е безпределно значима и нужна. За страдание, доста по-често от останалите, ние, нехетеросексуалните, транс и интерсекс хората не получаваме приемане и любов вкъщи, и не срещаме разбирането и поддръжката, за които всеки човек копнее. Затова и вратите на София Прайд 2023 са отворени за тези, които се усещат отхвърлени и неприети ", допълват уредниците.
 прайд Булфото
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР