Въпреки дъжда близо 100 ентусиасти, повечето от които ученици, се

...
Въпреки дъжда близо 100 ентусиасти, повечето от които ученици, се
Коментари Харесай

Близо 100 ентусиасти отбелязаха Деня на българския спорт с масов крос в Приморско

Въпреки дъжда близо 100 запалянковци, множеството от които възпитаници, се включиха през днешния ден в всеобщия крос в Приморско, с който бе маркиран Деня на българския спорт. Стартът бе даден от кмета на Община Приморско доктор Димитър Германов. Избраното трасе е кръгово с дължина от почти 2 км по улиците на града, като е съобразено с опциите на по-широк кръг участници.

Най-бързо през него мина седмокласникът Марио Киров. На второ, трето и четвърто място се класираха надлежно Виктор Колев, Виктор Иванов и Михаил Динев. Всички призьори са възпитаници от СУ “Никола Вапцаров ” в града. Те бяха наградени за достижението си с почетни купи от доктор Германов.

Това е следващата демонстрация, с която Община Приморско цели да насърчи всеобщия спорт измежду локалните поданици и изключително измежду подрастващите. В резултат на дългогодишната целенасочена политика са реализирани извънредно високи равнища на спортуващите деца, като близо 50% от учениците упражняват гратис в деветте спортни клуба, финансирани от общинския бюджет. Над 200 деца са избрали да се занимават с футбол, волейбол, карате, баскетбол, тенис на корт, ветроходство, кайт сърф, битка или подводен лов на риба. Те имат свободен достъп до спортни уреди, екипировка и професионални треньори. Над 70 възрастни също упражняват в спортните клубове в общината.

“Движението е живот. Затова популяризирането на спорта и основаването на условия за свободното му упражняване постоянно са били измежду целите на Община Приморско. А привличането на децата и възпитанието на обич към спорта постоянно съм чувствал като своя персонална идея, тъй като това оказва помощ за тяхното физическо и ментално здраве, учи ги да работят в тим и да развиват редица личностни качества. Горд съм, че в днешните времена на обездвижване и детство пред екраните Община Приморско съумява да сътвори положителната процедура. ”, показа доктор Димитър Германов.

По време на събитието през днешния ден кметът насочи специфични поздравления към ръководителите на деветте спортни клуба и децата в тях. За да бъде поощрен спортният дух, безусловно всички участници в бягането получиха грамоти от Община Приморско.

В спортния календар на Община Приморско за м. май предстоят и още редица събития, измежду които Национална регата “Приморско ”, съревнование с колела и шампионат по тенис на маса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР