Въпреки че ѝ се носи славата на надменна, студена и

...
Въпреки че ѝ се носи славата на надменна, студена и
Коментари Харесай

Смятана за надменна, сиамската котка всъщност е нежен и предан приятел

Въпреки че ѝ се носи славата на надменна, студена и раздразнителна, сиамската котка е нежна и предана към стопанина си и цялото му семейство.

Сиамската котка може да бъде превъзходен домакински любим, стига стопанинът да е в детайли осведомен с породата и с това, което може да чака от нея. В противоположен случай той може да се окаже отчаян и да желае да се отърве от животното.

Тя не обича прекомерно мощния звук и паниката. Харесва реда и хармонията, заради което е допустимо да страда, в случай че дома, в който живее е разпилян.

Когато издава звуци, с които се пробва да откри контакт със стопанина си, сиамската котка гледа от самото начало индивида в очите.

Тези животни са обичливи, лоялни, интуитивни, взискателни, умни, общителни, обичат да бъдат измежду хора и мощно се привързват към тях.
Снимка: shutterstock  Смятана за надменна, сиамската котка в действителност е гальовен и лоялен другар

Сиамските котки са умни и пъргави питомци, които могат да са и доста занимателни. Твърди се, че след известно време стартират да наподобяват по темперамент на стопанина си. Те са извънредно паметливи и умеят да се отблагодаряват за положителното отношение.

Те бързо се привързват към своя собственик, само че в случай че той им посегне могат да бъдат и отмъстителни.

Подобно на кучетата сиамските котки са податливи на дресировка, само че образованието изисква доста самообладание от страна на стопанина и непрекъснати старания.

Сиамската котка би се чувствала щастлива в апартамент, защото за разлика от кучетата тя няма потребност да бъде извеждана в паркове и градинки. Стига стопанинът да ѝ обръща нужното внимание и да поработи върху нейните навиците, тя няма да основава проблеми.

Сиамската котка е с къса, добре прилегнала към тялото четина, която не изисква изключително огромни грижи. Тя е оцветена главно в бежов цвят, само че доминират и тъмни нюанси. Достатъчно е един-два пъти седмично да минавате по козината ѝ с влажна забрадка, с цел да отстраните непотребните мъртви косъмчета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР