Въпреки че яйцето е питателна храна, богата на витамини и

...
Въпреки че яйцето е питателна храна, богата на витамини и
Коментари Харесай

Опасни ли са червените петна в суровото яйце

Въпреки че яйцето е питателна храна, богата на витамини и протеини, това може да повлияе и на здравето ни. Следователно през днешния ден ще разберем какъв тип петна се появяват в сурово яйце?

Когато пържите яйце, евентуално първото нещо, което вършиме, е да наблюдавате какъв брой естествен е неговият състав, когато е в тигана.

Мнозина откриват дребни червени или кафяви петна, плаващи в яйчния белтък или жълтък, и се чудят дали това крие заплаха за здравето.

Тези " кръвни точки " са свързани с разкъсването на кръвоносните съдове в репродуктивната система на пилетата по време на овулация или формиране на яйцеклетки.

Друга причина за появяването на тези тъмни петна е обвързвана с отлепване на стените и вътрешните тъкани на репродуктивната система на младо пиле.

Тези характерности обаче не би трябвало да тормозят потребителя. Според специалисти те са изцяло безобидни, изключително при избрани породи пилета.

Тоест, яйце с дребни петънца от кръв не е нездравословно за здравето, те просто демонстрират, че е оплодено. Но в случай че в яйцето има доста кръв, по-добре е да не го ядете.

Други аномалии в яйцата

Яйце с два жълтъка: по време на процеса на овулация може да се случи, че в пилето се образуват две яйца, което е много типично, изключително за младите птици. Следователно, в случай че това яйце е оплодено, тогава от него ще се родят две птици.

Черупка с неравност или талази : тези деформации са с друг генезис, от ненапълно формиране на репродуктивната система на пилетата.

Бели петна в яйчния белтък: тази плътна нишка в протеина или жълтъка демонстрира, че яйцето е прясно. В допълнение, функционалността на тези петна или влакна е да поддържат жълтъка в центъра.

Бели точки в черупката: те могат да демонстрират остатък от калций, както и избрани проблеми с репродуктивната система на животното. Това яйце нормално е годно за консумация, само че най-добре е да се консултирате с диетолог.

Източник zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР