Въпреки че все още Синята зона не е стартирала, варненци

...
Въпреки че все още Синята зона не е стартирала, варненци
Коментари Харесай

Само в Петел: Важно за варненци! Ето как се ползва мобилното приложение за плащането на Синята зона

Въпреки че към момента Синята зона не е стартирала, варненци към този момент се питат по какъв начин ще става заплащането, дали сега би трябвало да заплащат, когато спрат в зоната на откритите знаци и дали някой ще ги глоби, в случай че не го създадат. 

Важно е да се знае, че сега не се постанова заплащане, може да се паркира върху обозначените места, без риск автомобила да бъде вдигнат. Хубаво е, въпреки всичко читателите да се срещнат с методите за заплащане преди да бъде въведена зоната.

Както знаем, единият е посредством SMS. На кой номер и какъв текст се изпраща е указано на всички табели.  Изпраща се известие на номер 1352 с текст номера на автомобила - например В 1234 АВ. 

Вторият метод, който е и единствения за паркиране в границите на 30 минути е посредством мобилното приложение. Изписано е " Варна пракинг ", съществува за Android и iOS. Ето по какъв начин наподобява то:



След изтеглянето на приложението би трябвало да се направи регистрация на автомобила, което става с регистрационния номер. 



Когато се наложи да паркирате натискате " Плащане на паркинг " и избирате за какъв брой време ще платите. 



Важно е преди този момент да сте си заредили портфейла, опциите за това са няколко:



Приложението е елементарно, опростено и комфортно, само че дали ще дава неточности ще се разбере след стартирането на Синята зона.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР